ANAF închiriază spații de depozitare de până la 8.000 de metri pătrați în patru centre importante din țară. Ar putea urma alti 6.000 de metri pătrați în alte trei locații

ANAF închiriază spații de depozitare de până la 8.000 de metri pătrați în patru centre importante din țară. Ar putea urma alti 6.000 de metri pătrați în alte trei locații
scris 9 dec 2019

ANAF intenționează să închirieze până la 8.000 de metri pătrați de spații de depozitare în patru centre importante din țară ale agenției, orașe în care își au sediile regionalele ANAF sau regionalele Antifraudei, potrivit unui document analizat de Profit.ro. Vor urma spații totalizând alți 6.000 de metri pătrați pentru cele trei centre regionale rămase. Dacă adăugăm la acestea și contractul de închiriere pentru zona București-Ilfov, despre care Profit.ro a scris în vară, ANAF ar putea ajunge la spații de depozitare închiriate totalizând aproape 20.000 de metri pătrați.

Procesul de selectare a ofertei pentru spații logistice în regiunea București-Ilfov s-a încheiat, însă contractul nu a fost, încă, semnat, potrivit informațiilor Profit.ro, deoarece ANAF a solicitat unele clarificări Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

ANAF are mare nevoie de astfel de spații logistice, în contextul în care ceea ce are acum este insuficient. Depozitele Fiscului sunt pline de mărfuri confiscate, dar valorificarea acestora decurge greoi.

Aviz: Jurnaliștii, dar și tehnicienii din mass-media, scutiți de impozit pe venit, pe motiv că presa se află într-o situație economică dificilă CITEȘTE ȘI Aviz: Jurnaliștii, dar și tehnicienii din mass-media, scutiți de impozit pe venit, pe motiv că presa se află într-o situație economică dificilă

Agenția are și o rețea de circa 20 de magazine proprii, dar vânzările acestea nu sunt atât de mari raportat la ce se află în depozite.

Astfel, potrivit unui document privind intenția de achiziție, ANAF vrea să închirieze spații de 800-2.000 de metri pătrați în următoarele locații: Târgu Jiu/Craiova, Sibiu/Brașov, Constanța/Galați și Suceava/Iași.

Aceasta este o primă etapă în asigurarea de spații de depozitare în teritoriu, urmând ca ulterior ANAF să contracteze spații logistice, cu aceleași dimensiuni, de 800-2.000 de metri pătrați, și în Deva/Timișoara, Oradea/Cluj-Napoca și Alexandria/Ploiești.

În orașele Craiova, Brașov, Galați, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Ploiești, la care se adaugă și București, își au sediile direcțiile regionale ale ANAF. Direcțiile regionale ale Antifraudei sunt localizate în Târgu Jiu, Sibiu, Constanța, Suceava, Deva, Oradea și Alexandria, precum și în București.

Guvernul își menține propunerea de majorare a salariului minim cu 7,2%. Sindicatele vor mai mult și cer revizuirea Legii salarizării CITEȘTE ȘI Guvernul își menține propunerea de majorare a salariului minim cu 7,2%. Sindicatele vor mai mult și cer revizuirea Legii salarizării

Astfel, în fiecare dintre cazurile în care ANAF va închiria spații de depozitare pentru o anumită regională, acestea trebuie să se afle în orașul în care își are sediul direcția generală a finanțelor publice sau regionala Antifraudă.

Potrivit anunțului, prețurile (cu TVA) pe care ANAF este dispusă să le plătească variază astfel:

  • Târgu Jiu/Craiova - 22,65 lei/mp
  • Sibiu/Brașov - 62,13 lei/mp
  • Constanța/Galați - 39,64 lei/mp
  • Suceava/Iași - 119 lei/mp

ANAF închiriază spații de depozitare de până la 8.000 de metri pătrați în patru centre importante din țară. Ar putea urma alti 6.000 de metri pătrați în alte trei locații

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
depozit
spatii logistice
chirie