ANAF va iniția consultări cu mediul de afaceri

ANAF va iniția consultări cu mediul de afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2021

Implementarea SAF-T ar putea fi gata undeva în luna iulie, reiese din declarațiile Mirelei Călugăreanu, președintele ANAF. “Până la sfârșitul lunii februarie ne-am propus să finalizăm etapa de analiză și design a sistemului informatic. Luna februarie va fi una destul de plină pentru că ne-am propus să organizăm consultări cu toți actorii implicați”, a spus ea, într-o conferință organizată de EY România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Potrivit acesteia, primul termen de raportare a fișierului SAF-T de către companii va fi reglementat ținând seama de consultările cu reprezentanții mediului de afaceri și ținând seama de posibilitățile reale de ajustare a sistemelor informatice ale companiilor, scrie Hotnews.ro.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

„Eu cred că în prima etapă vom lua în considerare implementarea SAF-T pentru marii contribuabili și apoi extinderea utilizării acestui instrument de către toți contribuabilii din România”, a mai arătat Călugăreanu.

La finalul lunii decembrie 2020, A​genția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Totodată, ANAF anunță că a postat, pe site-ul instituției, Declarația 094 - privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic și care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
saf-t