Antifrauda a identificat un prejudiciu de 1,7 milioane lei la două firme care importă produse de uz casnic din China și Turcia

Taxe și Consultanță   
Antifrauda a identificat un prejudiciu de 1,7 milioane lei la două firme care importă produse de uz casnic din China și Turcia

Inspectorii direcției Antifraudă (DGAF) au constatat o fraudă de 1,7  milioane de lei în domeniul comerțului cu produse importate din China și Turcia, după verificări desfășurate la două firme din Ilfov, administrate  de aceeași persoana fizicã. Au fost instituite măsuri asigurătorii și au fost sesizate organele de urmărire penală.

În perioada 25 martie 2025 - 7 mai 2025, inspectorii Direcției generale antifraudã fiscalã au desfãșurat verificãri la douã societãți comerciale din Ilfov, administrate  de aceeași persoana fizicã, ce activeazã în domeniul  comerțului cu ridicata a produselor de uz casnic, importate din China sau Turcia, potrivit unui comunicat ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News

Inspectorii DGAF au identificat cã operatorii economici verificați au înregistrat parțial atât achizițiile mãrfurilor provenite din operațiunile de import cât și vânzãrile efectuate, pentru care nu au declarat și colectat TVA și impozit. De asemenea, au descoperit în urma inventarierii mãrfurilor, o lipsã de stoc în valoare de peste 5 milioane de lei.

JP Morgan - Un pachet cu măsuri fiscale ar putea veni spre finalul lunii iunie. Retrogradarea ratingului României este acum mai puțin probabilă. BNR ar putea limita deprecierea leului până la formarea unui nou guvern CITEȘTE ȘI JP Morgan - Un pachet cu măsuri fiscale ar putea veni spre finalul lunii iunie. Retrogradarea ratingului României este acum mai puțin probabilă. BNR ar putea limita deprecierea leului până la formarea unui nou guvern

Menționãm faptul cã pentru îngreunarea efectuãrii constatãrilor, stocul scriptic al mãrfurilor înregistrat în contabilitate a fost scãzut prin diverse note contabile ce nu au la bazã operațiuni reale, iar stocul fizic de mãrfuri ale ambelor societãți era ținut fãrã departajare în același spațiu de depozitare.

Societățile verificate au fraudat astfel bugetul de stat cu 1,7 milioane de lei, reprezentând TVA de platã și impozit pe profit.

Având în vedere comportamentul fiscal al societãților verificate, existând totodatã riscul de a se periclita procesul de colectare a sumelor datorate, inspectorii antifraudã au dispus instituirea de mãsuri asigurãtorii. De asemenea, vor fi inițiate demersurile pentru sesizarea organelor de urmãrire penalã competente.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda