Arestul preventiv, prelungit pentru Elena Udrea și Alina Bica. Cele două rămân în Costa Rica până la soluționarea cererii de extrădare

Arestul preventiv, prelungit pentru Elena Udrea și Alina Bica. Cele două rămân în Costa Rica până la soluționarea cererii de extrădare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2018

Fostul ministru Elena Udrea și fosta șefă DIICOT Alina Bica vor rămâne în arest preventiv în Costa Rica până la finalizarea procedurilor de extrădare, anunță presa locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform presei, care citează Biroul Procurorului Public, Tribunalul din Pavas a prelungit măsura arestrului preventiv pentru cele două, aflate în detenție din 3 octombrie, scrie News.ro.

În 17 noiembrie, instanța constituțională din Costa Rica le-a respins Elenei Udrea și Alinei Bica cererile de eliberare.

Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată de DNA pentru evaziune fiscală; administratorii unor societăți comerciale sunt acuzați de complicatate la spălare de bani CITEȘTE ȘI Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată de DNA pentru evaziune fiscală; administratorii unor societăți comerciale sunt acuzați de complicatate la spălare de bani

Ambele s-au adresat instanței constituționale în 6 noiembrie, în condițiile în care ele au fost plasate în detenție pentru două luni, fiind în procedură de extrădare la solicitarea autorităților române.

Conform jurnaliștilor din Costa Rica, în cazul lui Udrea, argumentele au vizat faptul că are o fetiță nou-născută și condițiile din închisoare nu sunt adecvate pentru a fi împreună cu ea, în timp ce Bica a pus în discuție documentele în baza cărora i s-a solicitat extrădarea.

Avocații Elenei Udrea și Alinei Bica au mai făcut un demers la instanța constituțională, dar și acesta a fost respins.

În 3 noiembrie, o primă contestație a lui Udrea la măsura arestării preventive depusă de reprezentanții Elenei Udrea a fost respinsă.

Informația a fost confirmată de Biroul de presă al Ministerului public din Costa Rica pentru jurnalista Amelia Rueda, sursa citată precizând că Elena Udrea va rămâne în arest.

O decizie similară a fost luată atunci și pentru Alina Bica.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea și fosta șefă DIICOT Alina Bica au fost reținute, în 3 octombrie, de Biroul Național Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
elena
udrea
alina bica
aresr
costa rica