Boloș: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. Nu există motiv pentru un sistem de impozitare progresiv

Boloș: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. Nu există motiv pentru un sistem de impozitare progresiv

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, transmite despre cota unică că este cea mai bună alegere pentru România și nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv. Ministrul dă asigurări că nu au în plan să schimbe cota unică, pentru că datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Finanțelor afirmă într-o postare că pe tema cota unică vs impozitare progresivă nu s-a schimbat nimic, scrie News.ro

Mega dosar al grupului de anchetă Midas: Fraudă de aproape 200 milioane euro cu TVA în 17 țări. Ecosistem infracțional complex CITEȘTE ȘI Mega dosar al grupului de anchetă Midas: Fraudă de aproape 200 milioane euro cu TVA în 17 țări. Ecosistem infracțional complex

”Perspectiva mea este cât se poate de fermă: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. De ea am beneficiat cu toții în ultimii 20 de ani, de când a fost implementată de Partidul Național Liberal”, spune ministrul.

Marcel Boloș arată că ”nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv”.

”Sigur că este datoria Ministerului de Finanțe să facă diferite analize, unele chiar sugerate de organismele financiare internaționale. Nu avem, însă, în plan să schimbăm cota unică. Datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori. Cota unică impulsionează forța de muncă și ajută românii să rămână cu mai mulți bani în buzunare. Și-a dovedit această utilitate imensă pentru economie și populație”, mai afirmă Boloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel boloș
ministrul finanțelor
cota unică