Calendarul fiscal al lunii aprilie. Din punct de vedere fiscal, aprilie este o lună mai liniștită

Calendarul fiscal al lunii aprilie. Din punct de vedere fiscal, aprilie este o lună mai liniștită
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 3 apr 2017

Din punct de vedere fiscal, luna aprilie este una mai liniștită, contribuabilii având obligații de plata și declarare recurente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna aprilie, termenul maxim de depunere a declarațiilor Intrastat este până pe 18 aprilie (decalat față de termenul de 15 ale lunii datorită sărbătorilor de Paște), afirmă Mihaela Iacob, tax manager Accace România.

Mihaela Iacob, tax manager Accace România

Mihaela Iacob, tax manager Accace România

Companiile înregistrate ca plătitoare de impozit pe profit ar trebui să definitiveze calculul impozitului pe profit aferent primului trimestru până pe 25 aprilie 2017 și să plătească până la această dată impozitul pe profit stabilit, dacă este cazul. De asemenea, tot până la această dată, și societățile înregistrate ca plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor ar trebui să finalizeze și să plătească impozitul calculat.

Data de 25 aprilie 2017 este termenul maxim de depunere și al următoarelor declarații, precum și de plata a contribuțiilor/taxelor aferente, astfel:

  • Declarațiile de TVA
    • Decontul de TVA (formular 300)
    • Declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare (formular 390)
    • Decontul special de taxa pe valoarea adăugată (formular 301)
    • Declarația privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată (formular 307)
    • Declarația privind taxa pe valoarea adăugată colectată, datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxa pe valoarea adăugată a fost anulat (formular 301)
  • Declarația privind obligațiile de plata la bugetul de stat (formular 100). Această declarație cuprinde taxele și impozitele datorate de o societate, precum:
    • Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți
    • Impozitul obținut și reținut persoanelor fizice din venituri cum ar fi dobânzi, premii, jocuri de noroc, transferul proprietăților imobiliare
    • Accize
  • Declarația privind obligațiile de plata a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidență nominală a persoanelor asigurate(formular 112). Această declarație se depune de către angajatori și entitățile asimilate acestora.

Calendar taxe - luna aprilie

Declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național (formularul 394) aferentă lunii martie cu termen de depunere, în mod normal, pe 30 ale lunii, va avea termen de depunere maxim până pe 2 mai, datorită faptului că 30 aprilie nu este zi lucrătoare și, astfel, termenul de depunere se amână până în prima zi lucrătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
calendar taxe
delcaratii fisc
accace