Câștigul salarial mediu net a crescut

Câștigul salarial mediu net a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2021

Câștigul salarial mediu nominal net a fost 3.620 lei în luna decembrie a anului trecut, în creștere față de luna precedentă cu 209 lei (+6,1%), potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului (8350 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1685 lei), scrie Agerpres.

Frații Micula încearcă să obțină în SUA recuperarea a peste 96 milioane de dolari de la România CITEȘTE ȘI Frații Micula încearcă să obțină în SUA recuperarea a peste 96 milioane de dolari de la România

În luna decembrie 2020, câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5/906 lei, cu 341 lei (+6,1%) mai mare decât în luna noiembrie 2020.

Comparativ cu luna decembrie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,4%.

În ultima lună a anului trecut, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a crescut față de luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru sărbătorile de iarnă, pentru performanțe deosebite sau al 13-lea salariu), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat reluării activității anumitor agenți economici, a realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcție de contracte/proiecte), cât și a disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, din unele activități economice.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
ins