Ciolacu: Sunt excepții la Codul Fiscal de 74 miliarde lei, este total anormal. S-a terminat perioada excepțiilor peste excepții!

Ciolacu: Sunt excepții la Codul Fiscal de 74 miliarde lei, este total anormal. S-a terminat perioada excepțiilor peste excepții!
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2023

Premierul Marcel Ciolacutransmite că sunt excepții la Codul Fiscal de aproximativ 74 de miliarde de lei și este un lucru total anormal. Trebuie să revenim la un climat concurențial egal în România. S-a terminat perioada excepțiilor peste excepții, a mai afirmat șeful Executivului, el arătând că în acest moment se face o analiză la Ministerul de Finanțe, dar nu vor lua nicio decizie până când nu vor sta de vorbă cu toți actorii implicați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că scutirile prin regimuri fiscale speciale cresc de anul acesta, la peste 75 miliarde lei, în pofida măsurilor din OG 16 și a angajamentelor de consolidare bugetară incluse în PNRR.

”PNRR prevede să începem să scoatem din excepții. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite execepții, asta nu înseamnă că din analiza noastră preliminară vom umbla la excepțiile din IT, în acest moment. Sunt excepții de aproape 20 de ani din câte știu eu și au adus un lucru benefic, un hub important în România, această excepție”, a spus Ciolacu, citat de news.ro.

PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania

Premierul a precizat că ”sunt excepții la Codul Fiscal de aproximativ 74 de miliarde”.

”Este un lucru total anormal și o recomandare venită de la toate organismele financiare internaționale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurențial egal în România. S-a terminat perioada excepțiilor peste excepții”, a arătat șeful Executivului.

”Nu vom lua nicio decizie, avem recomandările internaționale, în acest moment se face o analiză la Ministerul de Finanțe dar nu vom lua nicio decizie până când nu vom sta de vorbă cu toți actorii implicați”, a subliniat premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
taxe