Comisia de buget din Senat amână discuția pentru split TVA, așteptând Finanțele să decidă ce schimbări va propune

Comisia de buget din Senat amână discuția pentru split TVA, așteptând Finanțele să decidă ce schimbări va propune
scris 17 oct 2017

Membrii comisiei de buget din Senat, care au reprimit spre dezbatere ordonanța privind introducerea plății defalcate a TVA, au amânat discuția, programată pentru astăzi, așteptând Ministerul Finanțelor să se decidă ce schimbări va propune. Aceasta deoarece, după retrimiterea proiectului la comisie, premierul Mihai Tudose a anunțat că plata defalcată a TVA va fi obligatorie doar pentru firmele aflate în insolvență sau faliment sau pentru cele care au înregistrat mai mult de două întârzieri la plata TVA.

"Încă mai sunt analize la nivelul Guvernului pentru a găsi o formulă mai bună. M-au rugat și colegii de la Finanțe să mai amânăm", a precizat președintele comisiei, Eugen Teodorovici.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Ordonanța privind introducerea plății defalcate a TVA a fost retrimisă marți de către plenul Senatului la Comisia de buget, care avea termen o săptămână, deci până astăzi, să vină cu un nou raport.

Rezultatele controalelor Fiscului pe prețuri de transfer nu susțin retorica agresivă a guvernanților față de multinaționale. Firmele rămân, însă, preocupate CITEȘTE ȘI Rezultatele controalelor Fiscului pe prețuri de transfer nu susțin retorica agresivă a guvernanților față de multinaționale. Firmele rămân, însă, preocupate

Senatul este prima cameră sesizată în acest caz, urmând ca for decizional să fie Camera Deputaților.

În 26 septembrie, senatorii din comisia de buget-finanțe au decis, prin aprobarea unui amendament depus în acest sens, că plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat și firmele aflate în relații contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind opțional din 2018 și obligatoriu doar din 2019, dacă se va dovedi funcțional. Ulterior, liderii PSD au criticat această modificare.

La acest moment, plata defalcată a TVA a intrat în vigoare de la 1 octombrie, opțională pentru firme și rămâne obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

PSD blochează plata defalcată a TVA doar de către anumite firme și cheamă Finanțele să spună dacă bugetul poate suporta impactul CITEȘTE ȘI PSD blochează plata defalcată a TVA doar de către anumite firme și cheamă Finanțele să spună dacă bugetul poate suporta impactul

Măsura a atras critici vehemente din partea firmelor, care atenționează că aceasta va bloca economia.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva split
tudose