Condamnarea la închisoare a lui Messi a fost comutată într-o amendă de 252.000 de euro

Condamnarea la închisoare a lui Messi a fost comutată într-o amendă de 252.000 de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Tribunalul din Barcelona a anunțat, vineri, că a aprobat comutarea condamnării internaționalului argentinian Lionel Messi la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală într-o amendă de 252.000 de euro, informează sport.es.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tribunalul a decis și comutarea într-o amendă de 180.000 de euro a pedepsei 15 luni de închisoare a tatălui fotbalistului argentinian, Jorge Messi.

Chiar și în cazul menținerii pedepselor, cei doi nu ar fi ajuns la închisoare, în cazul condamnaților fără antecedente penale condamnarea mai mică de doi ani putând fi ispășită în regim de probațiune, scrie News.ro.

În luna mai, Messi a fost condamnat în apel la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Condamnarea a fost confirmată în apel, după ce în iulie 2016, Messi și tatăl său au primit o pedepsă de 21 de luni pentru fraudă fiscală. Pedeapsa pentru tatăl lui Messi a fost micșorată de la 21 la 15 luni.

EY: Impozitul pe cifra de afaceri distrage de la subiectul real, taxa de solidaritate și impozitarea progresivă. Oamenii din spatele programului de guvernare nu ar promova un examen de consultant fiscal CITEȘTE ȘI EY: Impozitul pe cifra de afaceri distrage de la subiectul real, taxa de solidaritate și impozitarea progresivă. Oamenii din spatele programului de guvernare nu ar promova un examen de consultant fiscal

Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, și tatăl său, Jorge Horatio Messi, au compărut, la 2 iunie 2016, în fața unui tribunal din Barcelona, fiind judecați pentru fraudă fiscală.

Lionel și Jorge Horatio Messi au fost acuzați că au păgubit fiscul spaniol că suma de 4,1 milioane de euro, între 2007 și 2009.

Procurorii au susținut că Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveția și Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine.

Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de cinci milioane de euro, ca plată reparatorie către statul spaniol.

viewscnt
Afla mai multe despre
messi
frauda fiscala