CONFIRMARE Măsuri agreate în coaliție pe Codul Fiscal: Mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr și impozit de 40% pentru jocurile de noroc. Fără impozit progresiv

CONFIRMARE Măsuri agreate în coaliție pe Codul Fiscal: Mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr și impozit de 40% pentru jocurile de noroc. Fără impozit progresiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2022

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a prezentat liberalilor, reuniți în ședința BPN, discuțiile din interiorul coaliției privind modificarea Codului Fiscal, mai multe măsuri fiind agreate, precum mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr și impozit de 40% pentru venituri din jocurile de noroc și creșterea impozitării dividendelor de la 5% la 8%, 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Măsurile au fost anunțate anterior în premieră de Profit.ro.

Ciucă a mai spus că nu se va introduce impozitul progresiv, liberalii susținând în continuare cota unică, și nici nu vor fi introduse taxe noi.

Coinzix, crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de dolari CITEȘTE ȘI Coinzix, crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de dolari

Președintele PNL le-a transmis colegilor din partid că în coaliție s-a aprobat eliminarea unor excepții din Codul Fiscal, necesare pentru ajustarea fiscală.

Astfel, s-a convenit mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr și impozit de 40% pentru jocurile de noroc. De asemenea, o măsură pe c are s-a ajuns la un acord este scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții, prin scăderea pragului de la 30.000 la 10.000 de lei.

O altă măsură este creșterea impozitării dividendelor de la 5% la 8%,  inclusiv pentru companiile de stat. PSD propusese, în coaliție, un impozit între 10 și 16 la sută pentru impozitarea dividendelor.

Nicolae Ciucă a spus în ședință că PNL nu sustine si nu va fi de acord cu introducerea de taxe suplimentare, astfel că ideea PSD privind taxa de solidaritate nu se va aplica.

Președintele PNL le-a spus colegilor că Guvernul va încerca să atragă investitori, în condițiile în care investițiile directe au crescut cu 34%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
bauturi