Contestația în anulare a Alinei Bica în dosarul în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare, admisă; 20 mai, termenul de rejudecare a apelului

Contestația în anulare a Alinei Bica în dosarul în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare, admisă; 20 mai, termenul de rejudecare a apelului
scris 19 mar 2019

Contestația în anulare a Alinei Bica în dosarul în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare a fost admisă de ICCJ, termenul de rejudecare a apelului fiind stabilit pentru 20 mai.

"Admite contestația în anulare formulată de condamnata Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunțată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul nr. 2067/1/2017. Desființează în parte decizia penală contestată numai în ceea ce o privește pe condamnata Bica Alina Mihaela. Fixează termen la 20 mai 2019, ora 9,00 Sala Secțiilor Unite, pentru rejudecarea apelurilor declarate de inculpata Bica Alina Mihaela și de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunțată de Înalte Curte de Casație și Justiție - Secția Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, numai în ceea ce privește soluția de condamnare a inculpatei pentru infracțiunea de favorizarea infractorului prevăzută de art. 269 alin.1 Cod penal. Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale atacate", se arată în decizia ICCJ.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, în 26 iunie 2018, condamnarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, la patru ani de închisoare cu executare, fiind menținută astfel decizia din primă instanță, scrie News.ro.

Antifrauda în Dragonul Roșu - amenzi și confiscări de aproape 8 milioane de lei, doar patru avertismente CITEȘTE ȘI Antifrauda în Dragonul Roșu - amenzi și confiscări de aproape 8 milioane de lei, doar patru avertismente

În noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată în acest dosar la patru ani de închisoare cu executare. Magistrații instanței supreme au dispus achitarea Alinei Bica pentru două fapte de abuz în serviciu și pentru o faptă de favorizare a făptuitorului, respectiv a lui Adriean Videanu, dar au condamnat-o la patru ani de închisoare cu executare pentru o altă faptă de favorizare a făptuitorului, repectiv a lui Ovidiu Tender. În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu.

În acest dosar, cunoscut sub numele "Bica 2", fosta șefă a DIICOT este acuzată de procurorii DNA  de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro, și a omului de afaceri Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom, precum și de abuz în serviciu.

Dosarul a ajuns la ICCJ în iunie 2015, judecarea a început în septembrie 2015 și s-a încheiat după 15 termene, în 23 noiembrie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
alina bica
contestatie in anulare