Democrații s-ar putea folosi de plafonul de îndatorare a SUA pentru a împiedica reducerea taxelor de către republicani

Democrații s-ar putea folosi de plafonul de îndatorare a SUA pentru a împiedica reducerea taxelor de către republicani
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2017

Democrații din Congresul Statelor Unite ar putea renunța la politica care permite creșterea necondiționată a plafonului de îndatorare a țării, liderii partidului din Camera Reprezentanilor și Senat discutând dacă să se folosească de negocieri pentru a încerca să îi împiedice pe republicani să reducă taxele pentru americanii bogați, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul minorității din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, a semnalat această schimbare vineri, declarând reporterilor că ”nu suntem acolo pentru a crește plafonul de îndatorare,  a arunca câteva firimituri clasei mijlocii și a oferi reduceri mari bogaților”, scrie News.ro.

Nu este clar cum va funcționa în practică, dar consilieri democrați din ambele camere au spus că discută posibile strategii pentru a lega plafonul de îndatorare de blocarea reducerilor de taxe.

O astfel de abordare ar fi o schimbare semnificativă pentru democrați, care au susținut în ultimii opt ani că majorările plafonului datoriilor ar trebui să aibă loc necondiționat, și ar putea complica eforturile de creștere a autorității de împrumut a guvernului, atunci când va fi atinsă limita actuală, în acest an.

Bruxelles-ul lasă statele membre să taie până la 0 TVA la cărți, ziare, periodice și publicații electronice.Deputat european: Guvernul român să aplice decizia! CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul lasă statele membre să taie până la 0 TVA la cărți, ziare, periodice și publicații electronice.Deputat european: Guvernul român să aplice decizia!

Eșecul creșterii pragului de îndatorare ar putea face ca guvernul american să intre în incapacitate de plată, ceea ce ar declanșa o criză financiară.

Unii republicani din Camera Reprezentanților și unii oficiali importanți de la Casa Albă au spus că intenționează să insiste pentru propriile propuneri de reduceri ale cheltuielilor și alte prevederi, în cadrul oricărui acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
taxe
republicani
democrati