Dragnea anunță că măsurile de reducere a impozitelor și taxelor și de creștere a salariului minim și a pensiilor vor continua: Au fost prea mulți ani de austeritate

Dragnea anunță că măsurile de reducere a impozitelor și taxelor și de creștere a salariului minim și a pensiilor vor continua: Au fost prea mulți ani de austeritate
scris 24 mai 2018

Liderul PSD Livu Dragnea afirmă, într-un interviu pentru Ruters, că măsurile de reducere a impozitelor și taxelor și de creștere a salariului minim și a pensiilor vor continua, el comentând că "au fost prea mulți ani de austeritate". De asemenea, spune că ar putea deveni opționale contribuțiile la fondurile private de pensii și anunță că majoritatea companiilor de stat vor fi listate la bursă.

Guvernul român își va menține politica de reducere a taxelor și de creștere a salariului minim și a pensiilor până în 2020 în încercarea de a îmbunătăți standardul de viață a declarat președintele PSD Liviu Dragnea pentru Reuters.

De asemenea, conform Reuters, în privința contribuțiilor la sistemul privat de pensii, Dragnea a afirmat că Guvernul ar putea decide ca acestea să devină opționale, în condițiile în care în prezent sunt obligatorii pentru persoanele sub 35 de ani, iar orice modificare ar putea afecta piața de capital, având în vedere că fondurile de pensii se numără printre cei mai mari investitori, scrie News.ro.

Dragnea este văzut ca cel mai puternic politician din România, deși nu poate deveni premier din cauza unei condamnări pentru fraude electorale, comentează Reuters.

Firmele străine implicate în desfășurarea Campionatului European de Fotbal 2020 la București vor fi scutite de impozit pe venit. Publicitatea legată de turneul oficial nu va fi taxată CITEȘTE ȘI Firmele străine implicate în desfășurarea Campionatului European de Fotbal 2020 la București vor fi scutite de impozit pe venit. Publicitatea legată de turneul oficial nu va fi taxată

"Necesitatea relaxării fiscale, atât pentru sectorul privat, cât și pentru angajați, a fost stringentă. Și va continua, pentru că vom reduce atât numărul taxelor, cât și cuantumul lor", a declarat liderul PSD pentru Reuters, adăugând că vor continua și investițiile pentru a genera venituri la buget și că acțiuni ale companiilor de stat vor fi vândutepe bursa de la București în următorii doi ani.

Guvernul a oscilat în ceea ce privește impozitele anul trecut, provocând incertitudine printre investitori și a redus într-un final impozitul pe venit și contribuțiile de asigurări sociale, care au fost transferate la angajat, comentează Reuters, citând apoi declarația lui Dragnea: "Nu am putut aștepta ani de zile pentru a face shimbările pe care le-am promis prin programul nostru".

De asemenea, Livu Dragnea afirmă că Guvernul își va respecta ținta de deficit fără alte măsuri suplimentare și susține ca va fi o creștere economică de 5,5%, în pofida unei creșteri mai mici decât se aștepta în primul trimestru, respectiv de 4%, precizează Reuters, comentând că măsurile fiscale deja adoptate au provocat îngrijorarea Comisiei Europene cu privire la posibilitatea ca țintele bugetare să nu fie respectate.

Liderul PSD a dat asigurări că vor fi reduse contribuțiile de asigurări sociale, la sub 35%, față de 37,25% cât sunt în prezent, iar Taxa pe Valoarea Adăugată va fi redusă la 18%, nefiind însă sigur dacă acest lucru se va întâmpla anul viitor sau în 2020.

El a mai anunțat și intenția Guvernului de a reduce impozitul pe profit în 2020, de la 16% la 10% pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de un milion de euro.

Conform lui Dragnea, partidul de guvernământ va elabora măsuri de sprijinire a bursei începând de anul viitor, inclusiv de scutire de impozitul pe venit a angajaților din domeniul pieței de capital și al brokerajului. Totodstă, este analizată și decizia de a elimina taxa de 5% pe dividende.

El a adăugat că salariul minim ar urma să ajungă la cel puțin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă la 200 de euro.

"Vorbim despre un nivel al salariilor și pensiilor care poate părea ridicol în occident", a spus Dragnea, adăugând că "au fost prea mulți ani de austeritate".

El a calmat temerile privind potențialul impact al unor stimulente asupra inflației.

Dragnea a mai afirmat că Guvernul intenționează să se concentreze pe stimularea veniturilor prin investiții, promovarea schemelor de ajutor, utilizarea fondurilor europene și inițierea parteneriatului public - privat pentru lucrările de infrastructură, precum și listarea la bursă a companiilor de stat.

"Începând cu 2019 - 2020, o majoritate covârșitoare a companiilor de stat vor fi listate la bursă", a afirmat Dragnea.

În ceea ce privește informațiile referitoare la suspendarea contribuțiilor la Pilonul ll de pensii, negate ulterior de reprezentanții Executivului, Liviu Dragnea a declarat: "Am anunțat că vrem să prezentăm o analiză riguroasă în 2018 a tuturor datelor necesare ca românii să înțeleagă dacă și cât pot câștiga din sistemul de pensii, acordându-le posibilitatea să opteze în cunoștință de cauză".

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
psd
dragnea