Ernst & Young (EY) taie zeci de posturi de parteneri și renunță la sute de angajați

Ernst & Young (EY) taie zeci de posturi de parteneri și renunță la sute de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2023

EY se pregătește să reducă, în Germania, 40 de posturi de parteneri și să renunțe la 380 de angajați, încercând să îmbunătățească profitabilitatea după pagubele cauzate de scandalul Wirecard.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai multe dintre cele 380 de posturi de personal vizate pentru eliminare se află în divizia de „servicii de afaceri de bază” a firmei germane, formată din 11.000 de persoane. Unitatea include funcții precum dezvoltarea afacerilor, resurse umane, finanțe, juridice și marketing.

Reducerile de locuri de muncă au ca scop diminuarea costurilor de back-office la afacerea germană, una dintre cele mai mari din operațiunile EY în 150 de țări, au declarat patru persoane familiare cu problema pentru Financial Times.

PROFIT NEWS TV Președintele HORA, despre legea bacșișului: Dacă cineva e nemulțumit de această lege sunt doar acei proprietari de business-uri care obișnuiau să se bucure de o parte din bacșișurile angajaților CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele HORA, despre legea bacșișului: Dacă cineva e nemulțumit de această lege sunt doar acei proprietari de business-uri care obișnuiau să se bucure de o parte din bacșișurile angajaților

Proiectul german de reducere a costurilor a fost denumit pe plan intern „Zugspitze”, au spus oameni care cunosc planurile, o referire la cel mai înalt munte al țării. Diviziunea de audit și consultanță a primit numele de cod „Everest”.

EY a refuzat să comenteze dacă partenerii care își vor pierde locurile de muncă ar pierde în totalitate potențialele câștiguri extraordinare de mai multe milioane de euro dacă despărțirea EY va continua, arată sursa citată.

EY are 312.000 de angajați în 150 de țări, inclusiv în România.

În primăvara anului trecut a fost relatat că Ernst & Young (EY) are în vedere listarea publică sau vânzarea parțială a afacerii sale globale de consultanță, în cea mai radicală transformare a unei firme de contabilitate ”Big Four” din ultimele două decenii.

PROFIT NEWS TV Președintele ANAF, anunț către firme - De luna aceasta aducem TVA de restituit la zi! Rambursare record CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele ANAF, anunț către firme - De luna aceasta aducem TVA de restituit la zi! Rambursare record

La începutul acestui an a fost anunțat că EY alocă 2,5 miliarde de dolari pentru a finanța o preluare a diviziei sale de consultanță în urma separării planificate de activitatea de audit a companiei Big Four, în timp ce avansează cu pregătirile pentru spin-off-ul istoric.

Afiliatele EY au auditat registrele companiei de plăți Wirecard AG, companie c cu operațiuni și în România și care a solicitat intrarea în insolvență în iunie 2020, după ce a dezvăluit o gaură contabilă de aproape 2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ernst & young
ey
listare
bursa
vanzare
consultanta