Finanțe: Valoarea adăugată brută aferentă “muncii la negru” este de circa 90 miliarde lei

Finanțe: Valoarea adăugată brută aferentă “muncii la negru” este de circa 90 miliarde lei
scris 27 oct 2017

Valoarea adăugată brută aferentă “muncii la negru” (remunerarea salariaților și excedentul brut de exploatare) este circa 90 miliarde lei, conform unor estimări ale Institutului Național de Statistică, arată Ministerul Finanțelor.

"Dacă se ia în considerare că, la nivel macroeconomic, remunerarea salariaților reprezintă circa 35% din valoarea adăugată, într-o viziune prudentă, prin reducerea și simplificarea obligațiilor la CAS, s-ar putea asigura o reducere anuală a «muncii la negru» de circa 10% și s-ar încasa suplimentar circa 3 miliarde lei", susține ministerul, ca justificare pentru noile modificări pregătite asupra Codului Fiscal.

Guvernul a anunțat ieri, printre altele, transferul contribuțiilor la angajați. Firmele vor achita o „contribuție asigurătoare pentru muncă” de 2,25%. Inițial se vorbea de o "taxă de solidaritate" de 2%

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
munca
negru
taxe