Firmele cu afaceri în construcții, produse agroalimentare și produse energetice rămân "preferatele" Fiscului la impuneri suplimentare

Firmele cu afaceri în construcții, produse agroalimentare și produse energetice rămân "preferatele" Fiscului la impuneri suplimentare
scris 12 oct 2017

Firmele din trei domenii de activitate au cumulat, în prima jumătate a acestui an, aproape 40% din totalul impunerilor decise de ANAF în urma acțiunilor de inspecție fiscală. Ordinea în Top 3 a rămas neschimbată în primele șase luni, față de aceeași perioadă anul trecut, principalele candidate la impuneri suplimentare fiind firmele care au ca activitate "construcții și materiale de construcții", "producția și comercializarea mărfurilor agroalimentare" și "producerea și comercializarea produselor energetice".

O veste bună ar fi că, deși numărul inspecțiilor fiscale a variat nesemnificativ, valoarea totală a impunerilor a scăzut cu aproximativ 30%.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În primul semestru, Fiscul a desfășurat 13.000 de inspecții fiscale (generale și parțiale) la firme și persoane fizice, din care 8.700 la firme. În primele șase luni din 2016, numărul inspecțiilor a fost de 13.693 (din care 8.885 au vizat firmele).

Totodată, numărul controalelor  (controale inopinate, controale încrucișate și constatări la fața locului) a fost de 7.521 (din care 5.734 la firme), comparativ cu 11.107 (9.156 la firme) în prima jumătate a anului trecut.

ANAF a obținut 19,56 milioane de lei pe proprietățile lui Sorin Ovidiu Vîntu de la Sulina și Crișan CITEȘTE ȘI ANAF a obținut 19,56 milioane de lei pe proprietățile lui Sorin Ovidiu Vîntu de la Sulina și Crișan

Sumele impuse au înregistrat o scădere mult mai accelerată decât în cazul inspecțiilor. Astfel, totalul pentru ianuarie-iunie s-a situat la 4,6 miliarde lei (4,5 in cazul firmelor), cu 30% mai puțin.

Firmele cu afaceri în construcții, produse agroalimentare și produse energetice rămân

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
inspectii
firme
sume suplimentare