Fiscul românesc pune tunurile pe șefii NATO. Le pregătește formulare pentru taxe și impozite

Fiscul românesc pune tunurile pe șefii NATO. Le pregătește formulare pentru taxe și impozite
scris 3 aug 2017

Membrii Comandamentelor Forțelor Aliate și familiile acestora vor trebui să declare și să achite taxe statului român pentru bunurile pe care le înstrăinează în România și pentru care au beneficiat de scutire. Fiscul pregătește procedura și formularele pentru ca aceștia să poată declara și achita ceea ce datorează statului român conform unui acord din 2015 prin care au primit până acum o serie de facilități fiscale.

Potrivit unui acord semnat în 2015 între Guvern și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa și Comandamentul Suprem Aliat pentru Transformare, personalul de rang înalt beneficiază de anumite facilități și imunități, inclusiv de natură fiscală, în perioadele în care se află în România.

Aceștia beneficiază, printre altele, de facilități pentru importul și achiziția de bunuri personale și mobilă, importul și achiziția de vehicule proprietate personală, exceptarea de la taxele de timbru și de la taxele cu privire la orice aparat personal de radio, de televiziune, precum și orice echipamente de comunicații electronice.

În premieră, Fiscul și Poliția Rutieră au oprit la control maxi-taxi-urile din București și Ilfov. Șoferii au dat explicații în scris VIDEO în ce condiții călătoresc pasagerii CITEȘTE ȘI În premieră, Fiscul și Poliția Rutieră au oprit la control maxi-taxi-urile din București și Ilfov. Șoferii au dat explicații în scris VIDEO în ce condiții călătoresc pasagerii

Acordul prevede că articolele achiziționate de membrii Comandamentelor Forțelor Aliate și de către dependenții lor, fără plata de taxe, impozite, onorarii și costuri, în condițiile prevederilor acestui articol, pot fi înstrăinate în România prin vânzare, schimb sau donație, numai după plata taxelor și/sau impozitelor datorate în România.

"Ca urmare, este necesară elaborarea unei proceduri de stabilirea impozitelor și taxelor datorate în România de către membrii Comandamentelor Forțelor Aliate sau dependenții acestora, pentru articolele care urmează să fie înstrăinate și care au fost achiziționate fără plata impozitelor și taxelor datorate", este punctul de vedere al ANAF.

Procedura din proiectul pus în discuție de Fisc prevede ca impozitele și taxele datorate să se stabilească la nivelul impozitelor/taxelor datorate în momentul achiziției articolelor care urmează să fie înstrăinate și pentru care persoanele care le înstrăinează au beneficiat de scutire la plată și/sau de restituirea acestora, după caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
fisc
anaf
nato
masini
taxe
impozite