Fiscul trimite până la 30 octombrie deciziile de impunere pe 2017. Ministrul Finanțelor a promis o decizie anul acesta care să centralizeze restanțele pe ultimii ani

Fiscul trimite până la 30 octombrie deciziile de impunere pe 2017. Ministrul Finanțelor a promis o decizie anul acesta care să centralizeze restanțele pe ultimii ani
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 24 aug 2018

ANAF intenționează să trimită până la 30 octombrie deciziile de impunere pentru anul 2017, prevede un proiect de ordin al președintelui ANAF. Potrivit declarațiilor anterioare ale ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, până la finele acestui an, ANAF ar trebui să trimită decizii de impunere care să centralizeze, în cazul fiecărui contribuabil, toate deciziile restante din ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Finanțelor anticipa la începutul anului încasări importante din trimiterea anul acesta a impunerilor restante, cu impact pozitiv asupra veniturilor bugetului.

ULTIMA ORĂ Fiscul va emite în acest an decizii finale de impunere pentru toate restanțele din ultimii 5 ani. Statul vrea sute de milioane de lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fiscul va emite în acest an decizii finale de impunere pentru toate restanțele din ultimii 5 ani. Statul vrea sute de milioane de lei

ANAF este rămasă în urmă de mult timp cu trimiterea deciziilor de impunere, iar anul trecut a transmis, inclusiv în luna decembrie, impunerile pentru plata CASS abia pentru anul 2012, astfel încât să evite prescrierea datoriilor.

Centralizarea datelor din ultimii ani este, însă, un proces amplu, iar ANAF ar putea îmtâmpina dificultăți, având în vedere capacitatea extrem de redusă a agenției de a prelucra și trimite decizii de impunere în anii din urmă.

Ministrul a legat, în mesajele publice, centralizarea deciziilor de impunere din urmă într-o singură impunere la plată anul acesta de acordarea unor facilități la plată.

Printr-o astfel de decizie de impunere, Fiscul înștiințează persoane că au datorii față de stat care trebuie achitate într-un anumit termen, de maximum 60 de zile, sau că au de primit bani înapoi.

viewscnt
Afla mai multe despre
decizie de impunere
anaf
ministerul finantelor