Fostul primar al Sectorului 6 Cristian Poteraș, trimis în judecată de DNA pentru două fapte de luare de mită

Fostul primar al Sectorului 6 Cristian Poteraș, trimis în judecată de DNA pentru două fapte de luare de mită
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2018

Fostul primar al Sectorului 6 al Capitalei Cristian Poteraș a fost trimis în judecată de DNA pentru două fapte de luare de mită, el fiind acuzat că a primit bani pentru autorizarea unui proiect imobiliar, dar și pentru atribuirea preferențială a unor contracte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Constantin-Cristian Poteraș, în prezent aflat în stare de detenție, la data faptelor primar al Sectorului 6 București, pentru două infracțiuni de luare de mită, Iulian Constantin, la data faptei reprezentant al societății S.C. Tettas S.R.L., pentru dare de mită, și SC Tettas SRL, pentru dare de mită, scrie News.ro.

Epoca benzinei de sub 5 lei se încheie la 1 ianuarie. Indexarea accizelor cu rata inflației și majorarea conținutului de biocombustibili urcă prețurile carburanților CITEȘTE ȘI Epoca benzinei de sub 5 lei se încheie la 1 ianuarie. Indexarea accizelor cu rata inflației și majorarea conținutului de biocombustibili urcă prețurile carburanților

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, în perioada 2006-2007, Constantin-Cristian Poteraș, în calitate de primar al sectorului 6 București, a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale înregistrate într-o țară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceștia, în 31 iulie 2007, suma de 250.000 de euro.

"Banii respectivi au fost pretinși și primiți în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizațiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizații de demolare, certificat de urbanism și autorizații de construire)", arată DNA.

În cursul anului 2009, Poteraș, în aceeași calitate, a pretins de la inculpații Iulian Constantin și S.C. Tettas S.R.L. București 15% din contravaloarea plăților efectuate, în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziție publică către societatea menționată anterior și pentru efectuarea plăților pentru produsele furnizate și a primit de la aceștia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 de dolari americani.

"Atribuirile s-au realizat fără planificarea investițiilor anterior demarării procedurilor de achiziție, fără bugetarea sumelor și prin aplicarea unor proceduri de achiziție publică directă interzise de dispozițiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea și instalarea unor sisteme inteligente de parcare", spun procurorii DNA.

Pe perioada mandatului de primar al lui Poteraș, societății S.C. Tettas S.R.L. i-au fost atribuite de către Primăria Sectorului 6 patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de 40.314.575 lei, din care au fost decontați 33.880.387 lei.

Conform DNA, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurența sumei de 250.000 de euro și 857.800 USD, asupra bunurilor aparținând lui Poteraș, prin indisponibilizarea a două bunuri imobile, deținute în mod formal de o altă persoană și care aparțin în realitate inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura asigurătorie.

DNA menționează că Poteraș a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în două cauze penale, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora. Într-una dintre cauzele trimise în judecată, Poteraș a fost condamnat definitiv la închisoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian poteras
dna