FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât

FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât
scris 20 feb 2019

ANAF trimite în continuare plicuri cu înștiințări de plată pentru sume ridicole, în unele cazuri suma de recuperat fiind mai mică chiar decât costul înregistrat de ANAF cu trimiterea notificării. Astfel, o firmă cu datorii la stat a primit acum un plic cu înștiințare de poprire pentru suma de 1 leu, în contextul în care trimiterea unui astfel de plic costă ANAF cam 1-2 lei. Trebuie precizat, însă, că, în astfel de cazuri, ANAF nu face altceva decât să pună în aplicare legislația existentă.

Deși în acest caz o firmă a primit înștiințare de poprire pentru suma de 1 leu, înregistrată la Contribuția asigurătorie pentru muncă, aceasta ar putea avea datorii mai mari. Potrivit legislației fiscale, ANAF, deși are în evidență un total al datoriei către stat, trimite înștiințările de plată separat, pe fiecare obligație fiscală în parte.

Portofelul electronic - o modalitate de plată tot mai populară, inclusiv în România CITEȘTE ȘI Portofelul electronic - o modalitate de plată tot mai populară, inclusiv în România

Totodată, potrivit Codului de procedură fiscală, datoriile la stat administrate de ANAF, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, se anulează doar dacă sunt mai mici de 40 lei. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori.

Rămâne ridicol faptul că ANAF trebuie, pentru a respecta legea, să trimită notificări pentru sume care sunt mai mici decât valoarea plicului.

ANAF instiintare

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
poprire
instiintare
notificare
firma