Franța va introduce o taxă pentru giganții din domeniul digital în 2019, în lipsa unui acord european

Franța va introduce o taxă pentru giganții din domeniul digital în 2019, în lipsa unui acord european
scris 6 dec 2018

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat joi că Franța va introduce "începând din 2019" o taxă națională pentru giganții din domeniul digital, dacă discuțiile care se poartă în prezent la nivel european pentru o mai bună taxare a giganților Internetului nu vor ajunge la un rezultat, informează Reuters și AFP.

Propunerea dezbătută în prezent a fost prezentată în luna martie de Comisia Europeană și vizează în principal giganții americani ai Internetului: Google, Apple, Facebook și Amazon, reuniți sub acronimul GAFA. Propunerea vizează introducerea rapidă a unei taxe de 3% pe veniturile generate de aceste companii din anumite activități (publicitate sau revânzarea datelor personale), până când va fi negociată o soluție la scară mondială în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), scrie Agerpres.

Alibaba a încheiat un acord cu Belgia pentru înființarea unui centru de comerț online CITEȘTE ȘI Alibaba a încheiat un acord cu Belgia pentru înființarea unui centru de comerț online

Franța, țară care se află la originea acestei inițiative, spera că până la finele acestui an va fi adoptată o directivă europeană cu privire la taxarea GAFA. Însă unele state membre UE se opun acestui proiect, în special Irlanda, unde mai mulți giganți din domeniul internetului și-au înființat cartierul general european.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa internet
franta