Fraudă cu metale prețioase cauzată de o firmă care comercializează bijuterii - Prejudiciu de peste 72 milioane de lei cauzat stat

Taxe și Consultanță   
Fraudă cu metale prețioase cauzată de o firmă care comercializează bijuterii - Prejudiciu de peste 72 milioane de lei cauzat stat

Inspectorii antifraudã din cadrul Directiei generale antifraudã fiscalã (DGAF) au identificat, în urma verificărilor la o societate de pe raza județului Neamț, care activeazã în domeniul comerțului cu bijuterii din metale prețioase, un prejudiciu de peste 72 milioane de lei cauzat statului român, rezultat din fraudã transfrontalierã cu metale prețioase.

Inspectorii au descoperit cã societatea în cauzã face parte dintr-un lanț de tranzacționare fictiv, creat împreunã cu alte 3 entitãți din Italia, Elveția și Austria, cu scopul de a disimula tranzacții reale cu metale prețioase și de a se sustrage de la obligațiile de platã cãtre bugetul statului, arată ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News

Totodatã, aceste tranzacții artificiale au avut și scopul de a oferi unui operator economic din Italia proveniențã legitimã pentru o cantitate însemnatã de metale prețioase, dar și pentru a conferi legalitate unor transferuri de fonduri între conturi bancare din Italia și conturi bancare  din România.

Evenimente
ULTIMA ORĂ Guvernul nu a avut excedent în aprilie, așa cum se aștepta fostul premier. Deficitul la patru luni e în scădere față de anul trecut, dar numai pentru că în aprilie 2024 s-au plătit în avans și pensiile pentru luna mai CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul nu a avut excedent în aprilie, așa cum se aștepta fostul premier. Deficitul la patru luni e în scădere față de anul trecut, dar numai pentru că în aprilie 2024 s-au plătit în avans și pensiile pentru luna mai

Pentru a putea stabili circuitul real al mãrfurilor, inspectorii ANAF au colaborat cu autoritãțile fiscale elvețiene, dar și cu cele din spațiul intracomunitar, realizând cu acestea un schimb de informații.

Inspectorii ANAF au descoperit cã societatea nu a înregistrat în evidența contabilã și nu a declarat TVA și veniturile aferente perioadei 2023-2024. Totodatã, au identificat și o practicã de retragere a fondurilor din patrimoniul societãții prin intermediul unei platforme de trading a criptomonedelor. În acest mod sumele încasate de societate erau diminuate nejustificat, prin schimbarea acestora în criptomonede și ulterior transferarate în diverse portofele virtuale.

Astfel, inspectorii DGAF au estimat sume suplimentare de platã de peste 72 milioane de lei, reprezentând taxe și impozite și au inițiat demersurile necesare pentru sesizarea organelor de urmãrire penalã.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
bijuterii