Germania vrea să relaxeze fiscalitatea în pofida unei scăderi dramatice a veniturilor din taxe

Germania vrea să relaxeze fiscalitatea în pofida unei scăderi dramatice a veniturilor din taxe
scris 15 mai 2020

Ministrul german de Finanțe, Olaf Scholz, a declarat joi că scăderea dramatică a veniturilor din taxe nu va opri guvernul de la Berlin să prezinte luna viitoare un pachet de stimulente fiscale, în ideea de a ajuta companiile să își revină după criza coronavirusului, transmite Reuters.

Economia Germaniei, motorul Europei, se confruntă cu cea mai gravă recesiune de după cel de al doilea război mondial, chiar dacă măsurile de izolare, care au fost introduse pentru a ține sub control răspândirea virusului, sunt eliminate treptat. Oprirea activității economice duce la diminuarea veniturilor din taxe, ceea ce va provoca o gaură uriașă în finanțele publice, scrie Agerpres.

Șomajul tehnic se va prelungi până la 1 iunie CITEȘTE ȘI Șomajul tehnic se va prelungi până la 1 iunie

Conform celor mai recente estimări anunțate joi de Olaf Scholz, Germania se așteaptă ca în 2020 veniturile din taxe la toate nivelele statului să fie mai mici cu 98,6 miliarde euro decât se prognoza anterior. Pe termen mediu, până în 2024, gaura în veniturile din taxe ale Germaniei ar urma să se agraveze până la 315,9 miliarde euro.

În pofida diminuării veniturilor din taxe, ministrul german al Finanțelor a spus foarte clar că el este în favoare adoptării unei politici fiscale mai expansive, pentru a scoate economia din criză. "La începutul lunii iunie, noi în Guvern vrem să ajungem la un acord cu privire la un pachet complet de măsuri, un pachet de stimulente economice care ar trebui să dea un nou impuls creșterii economice", a spus Olaf Scholz.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
taxe
venituri