Google a angajat cel puțin cinci firme de avocatură pentru conflictul cu Comisia Europeană

Google a angajat cel puțin cinci firme de avocatură pentru conflictul cu Comisia Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2017

Google a angajat cel puțin cinci firme de avocatură din Bruxelles pentru a se pregăti de conflictul juridic cu Comisia Europeană, care i-a impus o amendă antitrust record, de 2,4 miliarde de euro, și ar putea să îi aplice o a doua sancțiune record înainte de sfârșitul acestui an, potrivit unor persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amenda a fost impusă de Executivul UE pentru că Google ar fi favorizat în mod incorect serviciul propriu de comparare a cumpărăturilor în rezultatele căutărilor online, scrie News.ro.

Autoritățile de reglementare europene ar putea aplica Google, parte a grupului Alphabet, o nouă amendă record legată de sistemul de operare Android, în timp ce o a treia investigație se referă la platforma AdSense for Search.

Direcția Cazuri Speciale ANAF, rezultate foarte slabe în T1 la recuperarea banilor de la persoane publice și oameni de afaceri condamnați CITEȘTE ȘI Direcția Cazuri Speciale ANAF, rezultate foarte slabe în T1 la recuperarea banilor de la persoane publice și oameni de afaceri condamnați

Curtea Generală din Luxemburg, a doua cea mai înaltă instanță europeană, va fi primul teren de bătălie pentru Google, dacă, așa cum este de așteptat, va contesta decizia din iunie a Comisiei Europene și schimbările în practicile sale de afaceri cerute de instituția UE.

Google a contactat firmele de avocatură Cleary Gottlieb, Allen & Overy, Slaughter and May, Garrigues și White & Case.

Reprezentanții Google nu au răspuns solicitărilor pentru informații.

Decizia companiei de a recurge la mai multe firme de avocați este justificată, având în vedere riscurile la care este expusă, a explicat Ian Giles, partener la firma de avocatură Norton Rose Fulbright.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
comisia europeana