Guvernul Irlandei a decis să conteste decizia UE referitoare la taxele Apple

Guvernul Irlandei a decis să conteste decizia UE referitoare la taxele Apple
scris 2 sep 2016

Guvernul Irlandei a decis vineri să conteste, ca și Apple, decizia Comisiei Europene de a impune companiei americane plata retroactivă a unor taxe de 13 miliarde de euro, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a spus că în urma deciziei acesta va cere Parlamentului să aprobe contestația miercurea viitoare, scrie News.ro.

Ministrul de Finanțe Michael Noonan a insistat că Dublinul va contesta orice decizie adversă încă de când Comisia Europeană a început să investigheze situația fiscală a Apple, în 2014, argumentând că trebuie să protejeze regimul fiscal care a atras în țară un număr mare de companii multinaționale.

Principalul partid de opoziție, Fianna Fail, este și el în favoarea contestației, astfel că ar trebui ca Guvernul să obțină ușor acordul Parlamentului.

Dosarele de daună de la Carpatica Asig au ajuns la FGA. Ce trebuie să faci dacă ai fost lovit de un șofer cu RCA la Carpatica CITEȘTE ȘI Dosarele de daună de la Carpatica Asig au ajuns la FGA. Ce trebuie să faci dacă ai fost lovit de un șofer cu RCA la Carpatica

Apple, a anunțat deja că va face apel față de decizia Comisiei Europene.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a avertizat joi că dacă guvernul de la Dublin nu contestă decizia UE ar da un semnal greșit companiilor, într-o țară în care modelul economic depinde de companii cum este producătorul iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
irlanda