Guvernul promite că prin Codul Economic va reduce la jumătate numărul de articole și capitole din legile economice. Codul va fi accesibil prin aplicație online și de mobil

Guvernul promite că prin Codul Economic va reduce la  jumătate numărul de articole și capitole din legile economice. Codul va fi accesibil prin aplicație online și de mobil
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 31 mai 2018

Guvernul promite să înceapă elaborarea Codului Economic al României, care va include toate legile ce vizează domeniul economic într-un pachet legislativ unitar, care va fi accesibil printr-o aplicație online inclusiv pentru telefoanele mobile. Executivu estimează că astfel va fi redus la  jumătate numărul de articole și capitole din legile economice. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”La elaborarea acestuia vor fi eliminate prevederile din legislație care sunt contradictorii și cele care se suprapun, astfel încât se estimează că va fi redus la  jumătate numărul de articole și capitole din legile economice”, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, după adoptarea unui memorandum în acest scop.

Codul Economic al României va cuprinde Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înființare a Societăților Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale și alte legi cu caracter economic.

EXCLUSIV Parchetul ÎCCJ lucrează încă la dosarul penal privind presupusa închisoare CIA din România deschis în 2012, inclusiv prin \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Parchetul ÎCCJ lucrează încă la dosarul penal privind presupusa închisoare CIA din România deschis în 2012, inclusiv prin "acțiuni de cooperare judiciară internațională"

Codul va fi disponibil în variantă electronică și va fi pus la dispoziția tuturor agenților economici și persoanelor fizice care desfășoară activități independente, în mod gratuit. Documentul va fi actualizat în permanență, va fi disponibil inclusiv pentru dispozitive mobile și va include atât legislația la nivel primar, cât și legislația la nivel secundar și terțiar.

”Elaborarea acestui Cod care va cuprinde efectiv o culegere de acte normative,  după ce ele sunt revizuite într-o primă etapă, oferă avantajul principal că va fi ușor de folosit cu ajutorul tehnologiei IT și consultat în mod gratuit de orice persoană interesată”, a arătat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Înainte de a fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului, Codul economic al României va fi dezbatut cu patronatele, cu asociațiile oamenilor de afaceri și cu cei care desfășoară activități independente în toate ramurile economiei, cu sindicatele, dar și cu ONG-uri, autorități publice locale, alte autorități publice interesate.

viewscnt
Afla mai multe despre
cod
economic
legi
guvern
online
mobil
articole