Încep plățile pentru câștigătorii Start-Up Nation 2018

Încep plățile pentru câștigătorii Start-Up Nation 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2019

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va începe săptămâna viitoare primele deconturi pentru câștigătorii Start-Up Nation 2018, a anunțat ministrul de resort, Radu Oprea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Săptămâna viitoare încep primele plăți, deja s-au deschis liniile de finanțare, au primit bani agențiile regionale. Cred ca sunt peste 200 de cereri de decont depuse. Avem banii pentru ele", a spus ministrul, arată Agerpres.

Referitor la ediția pentru anul următor, conform programului propus, în septembrie și octombrie vor fi dezbateri privind noile proceduri și publicarea lor.

Ofertele inițiale de monedă, metode alternative de finanțare pentru startup și IMM: 10 avantaje și dezavantaje CITEȘTE ȘI Ofertele inițiale de monedă, metode alternative de finanțare pentru startup și IMM: 10 avantaje și dezavantaje

"Apoi dăm drumul la program. Obligatoriu avem nevoie de rectificarea bugetară să putem porni efectiv programul, să avem credite de angajament. În funcție de acest moment știm când va începe programul. Intenția mea este să fie pe modelul de anul trecut, să terminăm Start-Up Nation 2018, să dăm drumul la 2019", a continuat Oprea.

Potrivit acestuia, ministerul va ține cont de toate opiniile primite de la antreprenori pe Facebook.

Aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 a fost deschisă pe 27 decembrie 2018.

Statul își propune să finanțeze 10.000 de firme prin acest program. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului.

Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
nation