Ministrul Finanțelor: Nu creștem taxele și nu reducem veniturile în această perioadă de criză

Ministrul Finanțelor: Nu creștem taxele și nu reducem veniturile în această perioadă de criză
scris 23 sep 2020

Guvernul nu va crește taxele, nu va modifica taxa unică și nu va reduce veniturile populației, deoarece nu pot fi introduse taxe noi în perioada actuală de criză economică, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, într-o conferință de presă în județul Gorj.

"Ca să fie foarte clar: nu umblăm la veniturile cetățenilor, nu creștem taxe, nu băgăm taxe, nu facem nimic din aceste strategii și nici nu vom lua bani de la Fondul Monetar Internațional. Ceea ce am făcut noi anul acesta este un lucru în premieră nu numai pentru România în 30 de ani de zile - să poți să finanțezi un deficit de 8,6% din piața internațională. Multe țări din lumea asta nu pot să facă acest lucru. Uitați-vă la America Latină, uitați-vă că deja sunt țări din Africa care astăzi dau default. Noi știm să ne finanțăm și am arătat că avem încrederea investitorilor", a afirmat Florin Cîțu.

Partidele de stânga iau exemplul Guvernului Orban: Indicele social de referință (ISR), luat în cacul la ajutoare sociale, nu va fi majorat cu 140% imediat, ci în tranșe anuale CITEȘTE ȘI Partidele de stânga iau exemplul Guvernului Orban: Indicele social de referință (ISR), luat în cacul la ajutoare sociale, nu va fi majorat cu 140% imediat, ci în tranșe anuale

Ministrul Finanțelor a menționat că respinge orice discuție despre reducerea veniturilor populației, scrie Agerpres.

"Nicio taxă nu poate fi introdusă pe perioadă de criză. Suntem pe perioadă de criză - orice discuție despre taxe sau reduceri de venituri este contra-productivă. Din contră, în acest moment ai nevoie să injectezi lichiditate în economie, nu să scoți lichiditate din economie. Anul acesta veniturile, în perioadă de criză, au crescut cu 8,1% față de anul trecut. De asta ai nevoie ca să crească economia, ai nevoie de venituri mai mari. Nu mergem în direcția greșită, nu vom face greșelile făcute de alții în trecut. Iar cei care ne acuză pe noi de taxe, de creștere de taxa unică, au introdus taxe în ultimii ani. Noi am scos taxe, nu vom băga niciodată taxe în perioadă de criză", a adăugat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a precizat că dorește să lase o rezervă financiară pentru Bugetul de Stat de anul viitor, astfel ca viitorul Guvern să poată acoperi situații neprevăzute precum cea provocată Guvernului actual de criza noului coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul finanțelor
taxe