Lukașenko depune în secret jurământul în al șaselea mandat de președinte al Belarusului

Lukașenko depune în secret jurământul în al șaselea mandat de președinte al Belarusului
scris 23 sep 2020

Aleksandr Lukașenko, vizat de o contestare fără precedent în urma alegerilor prezidențiale de la 9 august, a depus miercuri jurământul în al șaselea mandat de președinte al Belarusului - în cadrul unei ceremonii secrete -, dezvăluie agenția belarusă de presă Belta, relatează AFP.

”Aleksandr Lukașenko a depus jurământul în limba belarusă, după care a semnat actul de depunere a jurământului, iar apoi președinta Comisiei Electorale (...) i-a înmânat certificatul de președinte al Republicii Belarus”, scrie Belta.

Piața globală de automobile, revenire în V după criza de coronavirus. Pentru 2021, previziunile sunt rezervate CITEȘTE ȘI Piața globală de automobile, revenire în V după criza de coronavirus. Pentru 2021, previziunile sunt rezervate

Această ceremonie - prezentată de obicei ca un evemiment major în fosta republicăsovietică - nu a fost anunțată în prealabil, scrie News.ro.

Lukașenko a fost reales la 9 august, însă opoziția refuză să recunoască rezultatul acestor alegeri, pe care le consideră pătate de nereguli masive și manifestează de atunci, cerând plecarea șefului statului, aflat la putere din 1994.

viewscnt
Afla mai multe despre
aleksandr lukașenko
juramant
belarus