Numărul angajaților din Uniunea Europeană a ajuns la un nivel record

Numărul angajaților din Uniunea Europeană a ajuns la un nivel record
scris 7 iun 2019

Numărul angajaților a urcat cu 0,3% în Uniunea Europeană și în zona euro în primul trimestru din 2019, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În primele trei luni din acest an, cel mai semnificativ avans al numărului de angajați s-a înregistrat în Estonia (1,7%), Finlanda și Suedia (ambele cu 0,8%), Spania și Slovenia (ambele cu 0,7%), singura scădere fiind în Estonia (minus 0,4%), scrie Agerpres.

Venitul mediu lunar al unei gospodării din România a crescut anul trecut CITEȘTE ȘI Venitul mediu lunar al unei gospodării din România a crescut anul trecut

În Finlanda și Suedia numărul de angajați s-a menținut stabil, în timp ce în România a urcat cu 0,1%.

Eurostat estimează că în statele Uniunii Europene se înregistra în primul trimestru din 2019 un număr record de angajați: 240,7 milioane, din care 159,5 milioane în zona euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
angajati
uniunea europeana