Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, achitat în dosarul în care era acuzat că a obținut ilegal fonduri europene. Decizia nu e definitivă

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, achitat în dosarul în care era acuzat că a obținut ilegal fonduri europene. Decizia nu e definitivă
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2019

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, acuzat că a obținut ilegal fonduri europene, a fost achitat, joi, de Curtea de Apel Constanța, decizia nefiind definitivă. Alături de el au fost achitate și celelalte persoane trimise în judecată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea de Apel Constanța a decis, joi, achitarea tuturor persoanelor judecate în dosarul în care IPS Teodosie a fost acuzat că a obținut ilegal fonduri europene, scrie News.ro.

Decizia instanței nu este definitivă.

Bruxelles-ul atenționează: Infrastructura fizică a României continuă să fie subdezvoltată după aderare și limitează perspectivele de creștere ale țării. Rețeaua rutieră - una dintre cele mai puțin dezvoltate din UE CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul atenționează: Infrastructura fizică a României continuă să fie subdezvoltată după aderare și limitează perspectivele de creștere ale țării. Rețeaua rutieră - una dintre cele mai puțin dezvoltate din UE

Ultimul temen în dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului a fost judecat că ar fi obținut ilegal fonduri europene a avut loc în 22 mai  la Curtea de Apel Constanța.

Procurorul DNA de ședință a solicitat instanței condamnarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie la închisoare cu executare, iar pedeapsa să fie orientată către maximul prevăzut de lege. De asemenea, procurorul a solicitat ca pentru Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrișor Malaxa pedepsele să fie orientate către jumătatea prevăzută de lege, pentru Gheorghe Nadoleanu și Stere Beca să fie mai reduse, dar tot condamnare la închisoare, în timp ce Aurelian Ștefan să primească o condamnare cu suspendare pentru fapta sa.

De asemenea, DNA a mai cerut ca Arhiepiscopul Tomisului să achite și prejudiciul din acest dosar, care se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei.

Apărătoarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Maria Vasii, a solicitat instanței achitarea clientului său. Avocatul a menționat că Arhiepiscopia Tomisului nu a fost notificată de către APIA că ar fi fost vreo neregulă cu acele suprafețe pentru care au fost cerute fonduri europene. Vasii a menționat că aducerea acestor acuzații clientului său este forțată. Ea a mai cerut și respingerea pretențiilor civile din acest dosar.

De asemenea, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a spus în cuvântul său final în fața instanței că faptele din rechizitoriu nu există și că solicită judecătorului cauzei să procedeze în consecință. “Nu mă simt incriminat de nicio acuzație din rechizitoriu”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Totodată, avocații celorlalți inculpați au cerut instanței achitarea clienților lor.

Hotărârea Curții de Apel Constanța poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

viewscnt
Afla mai multe despre
ips teodosie
arhiepiscopul tomisului