Numărul contractelor de muncă suspendate de la începutul stării de urgență a scăzut pentru a doua zi consecutiv

Numărul contractelor de muncă suspendate de la începutul stării de urgență a scăzut pentru a doua zi consecutiv
scris 17 apr 2020

Numărul contractelor individuale de muncă suspendate de la declararea stării de urgență (16 martie) a înregistrat joi a doua zi consecutivă de scădere, conform cifrelor de la Inspecția Muncii transmise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

Astfel, un număr de 901.623 de contracte de muncă erau suspendate joi, în scădere cu aproape 70.000 de la numărul de 970.005 de contracte de muncă anunțate miercuri de Inspecția Muncii ca fiind suspendate, scrie Agerpres.

Firmele care vor bonificația pentru impozit pot completa în declarația fiscală direct suma calculată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificației CITEȘTE ȘI Firmele care vor bonificația pentru impozit pot completa în declarația fiscală direct suma calculată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificației

Din cele 901.623 de contracte de muncă suspendate anunțate joi, un număr de 263.929 erau din Industria prelucrătoare, 170.426 erau din Comerțul cu ridicata și cu amănuntul/repararea autovehiculelor și motocicletelor, iar 101.968 erau din Hoteluri și restaurante.

Pe perioada stării de urgență, Guvernul a anunțat că acoperă șomajul tehnic pentru angajații cu contracte de muncă suspendate.

Spre deosebire de evoluția contractelor de muncă suspendate, numărul contractelor de muncă încetate și-a păstrat joi tendința constantă de creștere, înregistrând 233.798 de unități. Dintre acestea, 44.280 erau din Comerțul cu ridicata și amănuntul/repararea autovehiculelor și motocicletelor, 40.640 din Industria prelucrătoare, iar 31.667 din Construcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte de munca
ministerul muncii