Numeroase IMM-uri au păstrat salariile și angajații, în pofida crizei declanșate de coronavirus

Numeroase IMM-uri au păstrat salariile și angajații, în pofida crizei declanșate de coronavirus
scris 16 apr 2020

Numeroase întreprinderi mici și microîntreprinderilor au păstrat angajații și salariile, în ciuda faptului că se confruntă cu probleme financiare grave ca urmare crizei declanșate de noul coronavirus, arată datele parțiale ale unui studiu la care au participat, până în prezent, aproape 1.000 de IMM-uri.

Concluziile studiului mai arată că, deși au dificultăți financiare și nu au rezerve pentru a se susține mai mult de una-două luni, microîntreprinderile și întreprinderile mici au avut, în general, pe lângă tendința de a menține toate locurile de muncă și pe aceea de a trece la digitalizare și de a se adapta pentru a menține un grad ridicat de funcționare. Este însă cert că majoritatea companiilor cu până în 50 de salariați, deși ușor adaptabile, nu au capacitatea să reziste fără sprijin imediat, conform Agerpres.

FOTO Ignorând recomandarea de a nu forma un grup de peste 3 persoane, liderii PSD, ALDE și Pro România, cu șeful ANCOM, au creionat idei de facilități fiscale CITEȘTE ȘI FOTO Ignorând recomandarea de a nu forma un grup de peste 3 persoane, liderii PSD, ALDE și Pro România, cu șeful ANCOM, au creionat idei de facilități fiscale

Din cele circa 550.000 de companii care funcționează în România, peste 400.000 sunt microîntreprinderi și întreprinderi mici. Totodată, IMM-urile răspund pentru jumătate din economie și aproximativ 2,5 milioane de salariați, cu o cifră de afaceri de aproape 1 miliard de euro pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
criza