Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2023

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut cu 4%, în primele opt luni din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, la 4.637 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele 4.637 de societăți noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 107,7 milioane de dolari, în creștere de aproape patru ori față de capitalul subscris al firmelor înmatriculate în perioada ianuarie-august 2022, de 26,943 milioane de dolari, scrie Agerpres.

PREMIERĂ Guvernul ia în calcul să nu mai efectueze în acest an o rectificare bugetară. Deja suplimentări decise la ministere. Cât va fi deficitul și ce pregăteau Finanțele - VIDEO CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Guvernul ia în calcul să nu mai efectueze în acest an o rectificare bugetară. Deja suplimentări decise la ministere. Cât va fi deficitul și ce pregăteau Finanțele - VIDEO

În august 2023, au fost înmatriculate 600 de societăți noi cu participare străină la capitalul social. În funcție de domeniile de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea auto și moto (24%), activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (22,17% din total), transport, depozitare și comunicații (16%) și construcții (12,67%).

La finele august 2023, în România existau 248.852 de societăți cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 68,9 miliarde de dolari.

Cel mai mare număr de societăți cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 52.438 (capital subscris de 4,050 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparține firmelor olandeze, respectiv 12,857 miliarde de dolari, în 6.014 firme. 

viewscnt
Afla mai multe despre
onrc
firme straine