O nouă lege intră în vigoare: Tichetele de masă acordate angajaților vor putea fi majorate semnificativ

O nouă lege intră în vigoare: Tichetele de masă acordate angajaților vor putea fi majorate semnificativ
scris 20 mar 2020

Valoarea nominală maximă a tichetului de masă va putea fi majorată de la 15,18 lei la 20 lei, conform unui proiect de lege promulgat vineri de președintele Iohannis.

De ce este important: Potrivit legislației de până acum, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei.

Proiectul de lege a fost inițiat de aleșii partidului de guvernământ și modifică Legea privind acordarea biletelor de valoare, după cum a relatat anterior Profit.ro. Proiectul a fost adoptat de Senat anul trecut, iar luna trecută a fost votata și de Camera Deputaților,

ULTIMA ORĂ Primul mall din România închis - Băneasa Shopping City își întrerupe activitatea temporar CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Primul mall din România închis - Băneasa Shopping City își întrerupe activitatea temporar

"Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei. Prevederile prezentei legi intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care prezenta lege se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", prevede forma noii legi

Conform inițiatorilor, "valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei".

Un decret care interzice în România deplasările în afara domiciliului/reședinței a fost lansat în spațiul public. Guvernul precizează că este un draft neaprobat CITEȘTE ȘI Un decret care interzice în România deplasările în afara domiciliului/reședinței a fost lansat în spațiul public. Guvernul precizează că este un draft neaprobat

Tot potrivit autorilor proiectului, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Prin comparație, în Spania valoarea tichetului este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franța este 11,04 euro, în Grecia este 6 euro, iar în Portugalia este 7,63 euro.

”Tichetele de masă au o eficiență remarcabilă în generarea de consum, locuri de muncă și venituri bugetare, ca urmare a efectului de rostogolire a impactului lor pe șase valuri succesive de impuls economic. Fiecare leu acordat în tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani, iar pentru fiecare leu de contribuții sociale scutite de la plată sunt injectați în economia locală aproape 4 lei”, mai susțin inițiatorii.

Prevederile legii se vor aplica de la data de întâi a lunii următoare celei în legea se publică în Monitorul Oficial al României.

viewscnt
Afla mai multe despre
tichete de masa
valoare
maxim
majorare
proiect
parlament