Omul de afaceri Nelu Iordache, trimis în judecată într-un nou dosar de evaziune fiscală; prejudiciul depășește 23,5 milioane de lei

Omul de afaceri Nelu Iordache, trimis în judecată într-un nou dosar de evaziune fiscală; prejudiciul depășește 23,5 milioane de lei
scris 7 iul 2018

Omul de afaceri Nelu Iordache și fima acestuia, Romstrade, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de evaziune fiscală prin înregistrarea unor achiziții fictive de materiale de construcții, prejudiciul depășind 23,5 milioane de lei.

Potrivit DNA, Nelu Iordache și firma acestuia, SC Romstrade SA, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, iar Imad Ali, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, scrie News.ro.


Procurorii spun că în luna decembrie 2012, Nelu Iordache a înregistrat în contabilitatea SC Romstrade SRL achiziții fictive de materiale de construcții în sumă totală de 58.921.812 lei, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit și al deducerii nelegale de TVA. Facturile respective au fost emise de două societăți administrate de  Imad Ali.

Parlamentarii UE au optat să nu adopte o poziție dură pentru reformarea legislației în domeniul copyrightului CITEȘTE ȘI Parlamentarii UE au optat să nu adopte o poziție dură pentru reformarea legislației în domeniul copyrightului

Prin aceste demersuri, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 23.568.725 lei, din care s-a recuperat suma de 14.141.235 lei prin regularizarea taxei pe valoare adăugată aferentă facturilor respective. Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.427.490 lei.

În acest dosar a fost instituit sechestrul asigurător asupra a 2.362.057 de acțiuni în valoare totală de 23.620.570 lei deținute de SC Romstrade SRL la o altă societate comercială.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

În 25 iunie, DNA a anunțat că l-a trimis în judecată pe Nelu Iodache pentru un prejudiciu de peste două milioane de euro, fiind acuzat că în calitate de asociat și administrator al unei firme ( SC Bata Sky Imobiliare SA) a înregistrat în contabilitatea societății achiziții fictive de materiale publicitare promoționale. Procurorii au stabilit că, în perioada februarie - aprilie 2011, Nelu Iordache a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA achiziții fictive de materiale publicitare promoționale în valoare totală de 46.356.636,79 de lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei. Prin aceste demersuri el a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 de euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele ar fi fost achiziționate de la două societăți administrate de Ali Imad.  

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
nelu iordache