Percheziții în București într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei. Firmele vizate, controlate de fosta soție a lui Dan Adamescu

Percheziții în București într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei. Firmele vizate, controlate de fosta soție a lui Dan Adamescu
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2018

Polițiștii fac, miercuri, șapte în București la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală. Suspecții au funcții de conducere în cadrul unei societăți comerciale și ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari. Surse judiciare spun că firmele erau controlate de fosta soție a lui Dan Adamescu, una dintre percheziții având loc la locuința acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București,  pun în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală, scrie News.ro.

Evenimentele Deloitte: Pentru afaceri conectate cu noutățile fiscale CITEȘTE ȘI Evenimentele Deloitte: Pentru afaceri conectate cu noutățile fiscale

”Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcțiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea și subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunță Poliția Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnați.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive. Surse judiciare spun că firmele erau controlate de fosta soție a lui Dan Adamescu, una dintre percheziții având loc la locuința acesteia.

Persoanele implicate vor fi duse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
dan adamescu
evaziune fiscala