Peste 130.000 de țigări de contrabandă, găsite ascunse într-o navă sosită în Portul Midia

Peste 130.000 de țigări de contrabandă, găsite ascunse într-o navă sosită în Portul Midia
scris 13 apr 2017

Peste 130.000 de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă ascunse într-un șifonier, dar și printre marfa transportată de o navă sosită în Portul Midia, comandatul ambarcațiunii, un cetățean sirian, fiind cercetat penal pentru contrabandă cu țigări.

Nava, sub pavilion Sierra Leone și care venea din direcția Icdas (Turcia), a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Midia miercuri, în jurul orei 09.30, fiind controlată de o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă-Serviciul C.M.I.I.T și lucrători din cadrul P.P.F. Midia împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Midia, sub coordonarea lucrătorilor din cadrul I.G.P.F. - S.C.I.T. și cu sprijinul lucrătorilor SCOMAR și ai Oficiului European de Luptă Antifraudă, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă.

În urma controlului efectuat asupra navei, echipele de control au descoperit ascunse și nedeclarate, într-o anexă a compartimentului hambare, printre produsele feroase transportate, precum și în șifonierul din cabina comandantului, 130.800 de țigarete marca Fast și Assos Red, de proveniență Duty Free, scrie News.ro.

Guvernul lucrează la modificarea Codului Fiscal pentru reintroducerea impozitului pe venitul global, cu 10%, inclusiv pentru gospodării, plus eliminarea plății CAS și CASS la angajator, ca simplificare CITEȘTE ȘI Guvernul lucrează la modificarea Codului Fiscal pentru reintroducerea impozitului pe venitul global, cu 10%, inclusiv pentru gospodării, plus eliminarea plății CAS și CASS la angajator, ca simplificare

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 65.400 lei, a fost confiscată iar polițiștii de frontieră au întocmit pe numele comandantului, cetățean sirian, în vârstă de 32 de ani, lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă prin introducerea în țară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a acestora este mai mare de 20.000 lei.

Cercetările în acest caz continuă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tigari de contrabanda
portul midia
garda de coasta