Rata șomajului a urcat

Rata șomajului a urcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2020

Rata șomajului a urcat la 3,9% în trimestrul IV 2019, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în trimestrul anterior, cel mai ridicat nivel, 18,5%, fiind înregistrat în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale șomajului a fost de 1,3 puncte procentuale (4,5% la bărbați față de 3,2% la femei), iar pe medii rezidențiale, de 2,1 puncte procentuale (5,1% în mediul rural, față de 3% în mediul urban), scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Bonificații pentru firmele care achită impozitul pe profit. Facilitate gândită inclusiv pentru microîntreprinderi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bonificații pentru firmele care achită impozitul pe profit. Facilitate gândită inclusiv pentru microîntreprinderi

Conform INS, în trimestrul IV 2019, rata de ocupare a populației în vârstă de 20-64 ani a fost de 71,1%, cu 1,1 puncte procentuale peste ținta națională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
somaj