Reducerea numărului de bugetari sau a salariilor la stat, ori majorarea taxelor și impozitelor, luate în calcul de Coaliție după scăderea încasărilor bugetare

Reducerea numărului de bugetari sau a salariilor la stat, ori majorarea taxelor și impozitelor, luate în calcul de Coaliție după scăderea încasărilor bugetare
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2023

Încasările în declin la bugetul de stat în primul trimestru ar putea fi compensate prin scăderea numărului de bugetari sau a salariilor acestora, ori printr-o îmbunătățire a colectării impozitelor și taxelor, în funcție de decizia pe care Coaliția o va lua, a declarat Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Scenariile pentru reducerea cheltuielilor salariale la stat, care se situează acum la circa 110 miliarde de lei, anunțate de Boloș într-un interviu acordat Antenei3, vor fi analizate de Coaliție în perioada următoare.

„Condiția impusă în PNRR este referitoare la sustenabilitate. Dat fiind modul în care pune problema Comisia Europeană pentru sustenabilitate, pe aceste variante ne îndreptăm fie spre o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie spre o potențială reducere a numărului de bugetari, dar acest lucru îl va hotărî coaliția la momentul potrivit”, spune Boloș. Ministrul a precizat că există și varianta unor modificări ale taxelor și impozitelor, ”în care avem o mai bună colectare la veniturile fiscale pe care le gestionăm sau o revizuire a politicii fiscale a României”.

Va fi lansată o altă versiune Revisal. Ce aduce nou. „Încercăm să aibă o funcționalitate optimă.” CITEȘTE ȘI Va fi lansată o altă versiune Revisal. Ce aduce nou. „Încercăm să aibă o funcționalitate optimă.”

În primul trimestru al anului, bugetul de stat a avut încasări mai mici cu 4,1 miliarde de lei față de programul asumat, potrivit ministrului Finanțelor, Adrian Câciu.

viewscnt
Afla mai multe despre
salari bugetari
deficit bugetar
marcel bolos