Replica ANAF pentru industria jocurilor de noroc: Impozitele sunt stabilite conform deciziei irevocabile a ÎCCJ

Replica ANAF pentru industria jocurilor de noroc: Impozitele sunt stabilite conform deciziei irevocabile a ÎCCJ
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2015

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își exprimă, într-un comunicat de presă, punctul de vedere față de acuzațiile aduse instituției de către reprezentanții industriei jocurilor de noroc și consultanții fiscali, arătând că stabilirea impozitelor în acest domeniu este conformă cu o decizie irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții industriei susțin că verificările făcute recent de ANAF se bazează pe o interpretare eronată a legislației din domeniu care are ca efect recalcularea tuturor impozitelor din ultimii cinci ani.

În replică, ANAF precizează că „în data de 11.12.2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de ANAF în dosarul nr. 10248.1/2/2010 și a pronunțat decizia irevocabilă nr. 7695/2013, prin care a constatat faptul că:(…) impozitul pe venit de  5% se aplică asupra veniturilor totale realizate de reclamantă din activitatea de pariuri sportive, fără ca acestea să fie diminuate prin acordarea premiilor sau altor cheltuieli."

Totodată, ANAF arată că „inspecțiile fiscale aflate în desfășurare la agenții economici din industria jocurilor de noroc sunt rezultatul solicitării Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN)”. Prezentă la masa rotundă pe tema fiscalității și contabilității în domeniul jocurilor de noroc, președinta ONJN, Odeta Nestor, a declarat că susține versiunea reprezentanților industriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
jocuri de noroc
impozit