Rusia va impune tarife pe importurile de utilaje pentru construcția de drumuri din Statele Unite

Rusia va impune tarife pe importurile de utilaje pentru construcția de drumuri din Statele Unite

Ministrul rus al Economiei, Maxim Oreșkin

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2018

Rusia va impune tarife pe importurile de utilaje pentru construcția de drumuri din Statele Unite, o măsură care îl va ajuta probabil pe oligarhul Oleg Deripaska, care deține o participație de control la cel mai mare producător rus de echipamente de profil din țara sa și care a fost afectat de sancțiunile americane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moscova intenționează să impună tarife pe importurile anumitor bunuri din Statele Unite, ca reacție la taxele introduse de Washington pentru importurile de oțel și aluminiu, scrie News.ro.

Tarifele vor avea ca obiect bunuri care au echivalente în Rusia, a declarat ministrul rus al Economiei, Maxim Oreșkin.

Sorin Gal, ANRM: Gazele românești vor deveni mai scumpe, suprataxarea le taie și mai mult din competitivitate CITEȘTE ȘI Sorin Gal, ANRM: Gazele românești vor deveni mai scumpe, suprataxarea le taie și mai mult din competitivitate

”Sunt echipamente pentru construcția de drumuri și un număr de alte bunuri importate de Rusia”, a spus Oreșkin, atunci când a fost solicitat să specifice lista de bunuri pe care Moscova intenționează să aplice tarife.

Măsura are loc în urma solicitării companiilor afectate de sancțiunile americane, ca statul rus să le ajute să depășească dificultățile financiare și economice tot mai mari.

Deripaska, care controlează GAZ, cel mai mare producător de echipamente destinate construcției drumurilor, cum ar fi utilajele pentru turnarea asfaltului, au cerut deja statului rus să cumpere o parte din producție de la producătorul de alminiu RUSAL.

Oreșkin a precizat că guvernul nu intenționează să impună tarife de import pentru medicamentele fabricate în SUA. Precizarea a venit în urma nemulțumirii multor ruși legată de propunerea parlamentarilor de a interzice o serie de bunuri și servicii americane, de la medicamente la software.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
taxe
sua