Serviciul Vamal al SUA trimite un reprezentant în portul Constanța

Serviciul Vamal al SUA trimite un reprezentant în portul Constanța
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 28 nov 2023

Autoritatea Vamală Română (AVR) va beneficia, în Portul Constanța, de sprijinul unui reprezentat al Serviciului Vamal și de Protecție a Fontierelor al SUA în domeniul analizei de risc și controlului vamal. AVR și Serviciul Vamal și de Protecție a Fontierelor al Statelor Unite ale Americii (CBP) au agreat ca de la începutul anului 2024 un reprezentant din cadrul CBP să înceapă activitatea de consultanță în domeniul analizei de risc și controlului vamal în Portul Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, o delegație a AVR va participa, în SUA, în cadrul Programului Intenațional de Vizite (IVP), la operațiunile CBP pentru a face schimb de experiență și a afla metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor și persoanelor care intra în SUA, a anunțat AVR printr-un comunicat.

Președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă, a avut o întrevedere cu reprezentanții CBP. Întâlnirea a fost mediată de către Biroul Regional al Agenției pentru Reducerea Amenințărilor din domeniul Apărării din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România (DTRA).

Ciolacu: O să vin cu o modificare. A venit timpul ca toată lumea să plătească impozit CITEȘTE ȘI Ciolacu: O să vin cu o modificare. A venit timpul ca toată lumea să plătească impozit

Discuțiile s-au axat pe coordonarea proiectelor viitoare (2023-2026) privind schimbul reciproc de bune practici și sporirea măsurilor de siguranță în domeniul operațiunilor vamale.

Experții au oferit o prezentare a Programului de schimb electronic de date privind mărfurile străine, un program global de control al mărfurilor, care este totodată un instrument de verificare globală a încărcăturilor ce oferă acces la datele despre mărfuri deținute de Statele Unite ale Americii.

Portul Constanța este principala poarta de intrare și de ieșire a mărfurilor în și din România. Anul trecut, autoritățile portuare au raportat un volum de trafic record de 75,550 milioane de tone față de 67,483 milioane de tone anul precedent, anul 2022 însemnând maximul volumului de trafic operat de Portul Constanța în istoria sa.

În cadrul unei cooperări determinate de recentele evenimente mondiale și de suprapunerea misiunilor în regiunile balcanice, Agenția pentru Reducerea Amenințărilor din domeniul Apărării (DTRA), Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) și Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor SUA (CBP) s-au angajat colaborativ să dezvolte o strategie de evaluare și dezvoltare pentru a spori capacitățile de securitate la frontieră în cadrul națiunilor aliate. Primul pas în acest demers a fost efectuarea unei evaluări a frontierelor terestre și maritime ale României pentru a identifica capabilitățile și provocările cu mediul operațional.

Finanțele înființează noi posturi plătite cu peste 50.000 de euro pe an CITEȘTE ȘI Finanțele înființează noi posturi plătite cu peste 50.000 de euro pe an

Astfel, în octombrie 2022, o echipă condusă de managerul de program al DTRA din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și atașatul regional al CBP din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Bulgaria a efectuat mai multe vizite de studiu în domeniul securității frontaliere la Birourile Vamale de Frontieră Constanța, Giugiulești, Albița și Siret. Ca urmare a respectivelor vizite de studiu a fost elaborat un plan de măsuri care vizează îmbunătățirea dezvoltării și geastionării criteriilor de risc, modernizarea și digitalizarea controalelor vamale, extinderea capacităților de combatere proactivă a corupției, precum și investiția în formarea profesională a angajaților Autorității Vamale Române.

viewscnt
Afla mai multe despre
avr
vama
constanta
serviciul vamal al sua