StartUp Nation: Peste 8.900 de proiecte admise la finanțare. Calculul actual duce până la 10.000

StartUp Nation: Peste 8.900 de proiecte admise la finanțare. Calculul actual duce până la 10.000
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 21 mai 2019

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a admis până la acest moment, pentru finanțare, 8.912 de proiecte depuse în ediția din acest an a programului StartUp Nation, până la finele lunii fiind anticipate până la 10.000 de proiecte aprobate. Autoritățile estimează că ediția 2020 va putea fi lansată la finele acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

Din totalul de 33.514 proiecte depuse anul acesta în program, 13.000 au fost selectate pentru analiză, din care este calculat că sunt aprobate 10.000.

Din cele 13.000 selectate, 866 au fost respins, iar 1.087 sunt încă în verificare. 

Circa 2.000 de români din diaspora au depus proiecte la ediția din acest an.

Primele decontări ar urma să fie efectuate la circa 1 lună de la semnarea contractelor de finanțare.

Tototdată, ediția de anul viitor a StartUp Nation va putea fi lansată până la finele acestui an. 

Teodorovici anunță măsuri pentru românii din străinătate: bani fără comisioane bancare CITEȘTE ȘI Teodorovici anunță măsuri pentru românii din străinătate: bani fără comisioane bancare

Programul StartUp Nation 2019 a fost lansat la 28 decembrie, iar în primele 24 de ore peste 9.100 de persoane s-au înscris în sistem. Dintre acestea, 5.545 au completat planul de afaceri online și au trimis datele în registrul unic electronic.

Pot beneficia de schema de sprijin a Programului StartUp Nation 2019 societățile înființate după 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului. 

Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real și transparent, conform grilei de evaluare.

Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative și a eligibilității este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile. În cadrul Programului StartUp Nation, firmele vor putea primi un avans de până la 30% din suma totală aprobată, urmând totodată să fie aplicate noi punctaje la evaluarea online a planului de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up
nation
inscris
firme
planuri
afaceri