Tăriceanu: Impozitul pe venitul global rămâne, dar nu pot da un termen pentru introducerea lui

Tăriceanu: Impozitul pe venitul global rămâne, dar nu pot da un termen pentru introducerea lui
scris 22 ian 2018

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că impozitul pe venitul global rămâne în programul de guvernare, dar că nu poate avansa un termen pentru introducerea acestuia.

Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că Guvernul intenționează să reintroducă impozitul pe venitul global, acesta fiind unul dintre principalele obiective pe termen mediu, dar nu știe când acest sistem va fi pregătit. Deși la mijlocul anului, reprezentanți ai Guvernului afirmau că această modalitate de impozitare a persoanelor fizice va fi pusă în aplicare din 2018, în prezent Executivul nu știe când ar putea finaliza un proces amplu de unificare a bazelor de date care ar trebui să facă posibilă globalizarea veniturilor.

”Întâi am făcut o prezentare succintă a discuțiilor pe care le-am avut cu partenerii de guvernare, cu conducerea PSD. În esență, ceea ce am transmis colegilor este următoarea idee: nu vor fi modificări majore nici în profunzime, nici ca întindere a programului de guvernare. Am convenit cu cei de la PSD să trecem în revistă mai degrabă angajamentele importante pe care le-am făcut și pe care dorim să le vedem transpuse în legislație și măsuri efective care să fie adoptate. Nu vom lua măsuri fiscale”, a declarat Tăriceanu după ședința conducerii ALDE, potrivit News.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că impozitul pe venitul global va fi introdus, dar că nu știe încă termenul: ”Impozitul global pe venit, care a fost anunțat la începutul programului de guvernare, va rămâne în continuare, dar nu pot astăzi să vă dau un termen referitor la introducerea lui, pentru că Ministerul de Finanțe are de făcut o pregătire amplă și amănunțită. (...) Taxe și impozite noi, nu”.

Jaguar, Chrysler și Porsche, în topul din 2017 al înmatriculărilor de mașini exclusiviste în România CITEȘTE ȘI Jaguar, Chrysler și Porsche, în topul din 2017 al înmatriculărilor de mașini exclusiviste în România

Liderul ALDE a mai declarat că structura Guvernului va rămâne aceeași, iar vineri vor fi făcute nominalizările pe posturi.

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, că principala temă va fi programul de guvernare, el precizând că, de principiu, nu exclude introducerea impozitului pe gospodărie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tariceanu
impozit venit global