Taxele și impozitele locale - majorate în București

Taxele și impozitele locale - majorate în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Taxele și impozitele locale ar urma să crească cu 13,8% în 2024, conform ratei inflației, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Conform prevederilor art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, taxele și impozitele locale se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior. Astfel, pentru anul 2024, impozitele și taxele locale se indexează cu indicele inflației, respectiv 13,8%, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice", informează PMB.

Blue Air - primele probleme cu statul acționar majoritar. Concordatul preventiv - închis ca nereușit, o firmă îi cere deja insolvența CITEȘTE ȘI Blue Air - primele probleme cu statul acționar majoritar. Concordatul preventiv - închis ca nereușit, o firmă îi cere deja insolvența

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet www.pmb.ro sau la sediul Primăriei Municipiului București, B-dul Regina Elisabeta nr. 47, Sector 5, scrie Agerpres.

Proiectul de act normativ se poate obține în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura PMB (CIDRC), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, Sector 5, în zilele de luni, marți, joi și vineri între orele 08,30 - 16,30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8,30 - 18,30.

Propuneri privind proiectul de act normativ se pot depune până la data de 15 martie:

- prin site-ul www.pmb.ro;

- ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: relatiipublice@pmb.ro/ proiecte.supuse.dezbaterii.publice@pmb.ro;

- prin poștă pe adresa PMB - B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 - Direcția Asistență Tehnică și Juridică;

- la Registratura PMB în zilele de luni, marți, joi și vineri între orele 08.30-16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8,30 - 18,30.

Materialele transmise vor purta mențiunea "Propuneri pentru Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2024".

Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 11 aprilie.

În 2023, taxele și impozitele locale au fost majorate cu 5,1%, conform ratei inflației. În 2022, majorarea a fost de 2,6%, în 2021, taxele și impozitele locale au fost indexate cu 3,8%, iar pentru anul 2020 cu 4,6%. La momentul respectiv, Primăria Capitalei preciza că indexarea nivelurilor impozitelor și taxelor locale cu un coeficient de inflație de 4,6% echivalează, pentru locuințe persoane fizice rezidente, cu o creștere de 4 - 7 lei pentru garsonieră; 4 - 9 lei pentru un apartament cu două camere; 7 - 12 lei pentru un apartament cu trei camere; 9 - 18 lei pentru un apartament cu patru camere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
impozite