Teodorovici spulberă speranțe: anunță că PSD va vota plata defalcată a TVA în forma propusă de Guvern, adică obligatorie pentru toți din ianuarie 2018

Teodorovici spulberă speranțe: anunță că PSD va vota plata defalcată a TVA în forma propusă de Guvern, adică obligatorie pentru toți din ianuarie 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2017

Președintele comisiei de buget-finanțe din Senat, Eugen Teodorovici, a anunțat că senatorii puterii vor vota plata defalcată a TVA în forma propusă de Guvern, adică obligatorie de la 1 ianuarie 2018 pentru toate firmele, și nu în forma promovată de comisia pe care o conduce, respectiv obligatorie de la 1 ianuarie doar pentru companiile de stat și firmele în relație contractuală cu statul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În forma aprobată de Guvern, sistemul de plată defalcată a TVA este opțional de la 1 octombrie pentru firme și obligatoriu de la 1 ianuarie 2018.

Profit.ro a anunțat în premieră că, în urmă cu o săptămână, comisia de buget-finanțe a Senatului, condusă tot de Teodorovici, a stabilit însă că plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat și firmele aflate în relații contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind opțional din 2018 și obligatoriu doar din 2019, dacă se va dovedi funcțional.

Pentru ca această modificare să fie și aplicată, este nevoie de un aviz al plenului Senatului și al plenului Camerei Deputaților.

La acel moment, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că plata defalcată a TVA doar de către firmele de stat și cele care au afaceri cu statul ”este o prostie”. ”S-au inspirat din Italia și nu își dau seama care sunt efectele unei astfel de măsuri. O astfel de măsură este cam ca domeniile în care există TVA zero la intrare sau la ieșire și interacționează cu alte entități care nu au această facilitate. Este o încurcătură foarte mare acolo”, a spus Dragnea.

Eugen Teodorovici și-a susținut și astăzi, după ședința grupului parlamentar PSD, poziția cu privire la eliminarea obligativității plății defalcate a TVA, dar a arătat că parlamentarii majorității de guvernământ nu sunt de acord cu el.

Firmele mijlocii vor fi mutate la administrațiile fiscale județene, durata inspecției fiscale și amenzile scad substanțial - proiect CITEȘTE ȘI Firmele mijlocii vor fi mutate la administrațiile fiscale județene, durata inspecției fiscale și amenzile scad substanțial - proiect

Potrivit Agerpres, Teodorovici a precizat că în ședința de grup nu s-a discutat despre schimbarea sa din funcția de președinte al Comisiei de buget-finanțe a Senatului, ci s-a stabilit că proiectul de ordonanță privind plata defalcată a TVA va fi votat de Parlament în forma propusă de Guvern.

Profit.ro a relatat că numai 175 de firme s-au înscris, de la început, în mecanismul de plată defalcată a TVA, opțional de la 1 octombrie, în contextul în care noul sistem a fost criticat dur de mediul de afaceri, iar sondajele derulate în rândul companiilor private au relevat că acestea încearcă să amâne pe cât posibil intrarea în sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
defalcat
split
parlament
psd
vot