Teodorovici: Vom rambursa taxa auto mai devreme de iunie 2019

Teodorovici: Vom rambursa taxa auto mai devreme de iunie 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2019

Taxa auto este o obligație pe care statul trebuie să o onoreze, iar sumele vor fi rambursate cât se poate de repede, după aprobarea bugetului, a spus ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici sâmbătă, la Antena 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Taxa auto este o obligație pe care statul trebuie să și-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, și sumele vor trebui să fie rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o să fie mai devreme. Cum va fi bugetul, într-o săptămână sau două, imediat se fac deschiderile și oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt”, a spus Teodorovici.

Comisia Europeană a solicitat recent rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor percepute în mod necuvenit, în următoarele două luni.

Spotify negociază cumpărarea unei platforme de podcast-uri CITEȘTE ȘI Spotify negociază cumpărarea unei platforme de podcast-uri

Profit.ro a relatat anterior că numărul cererilor de restituire a taxei auto aprobate de autorități a fost foarte mic comparativ cu cel al solicitărilor depuse.

Contribuabilii (persoane fizice și juridice) care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule și care nu au beneficiat de restituire pot solicita restituirea acestora, precum și a dobânzilor aferente, prin cerere adresată Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Profit.ro a relatat că, până în 2017, statul restituise 1,3 miliarde lei proprietarilor de mașini cărora le-a perceput taxa de poluare auto, dar a cheltuit peste 300 milioane lei drept cheltuieli de judecată și dobânzi, după ce aceștia au acționat în instanță Fiscul și Fondul de Mediu, blocând conturile acestor instituții. Guvernul mai avea de restituit 6,5 miliarde lei și dacă nu ar fi decis restituirea taxelor, Comisia Europeană ar fi declanșat o nouă procedură de infringement împotriva României.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa auto
taxa de inmatriculare
taxa de poluare
timbrul de mediu
rambusare taxa auto
eugen teodorovici