ULTIMA ORĂ Orban promite eliminarea adeverinței de la angajator pentru sănătate și pensii. Declarația 112 va rezolva situația

ULTIMA ORĂ Orban promite eliminarea adeverinței de la angajator pentru sănătate și pensii. Declarația 112 va rezolva situația
scris 30 ian 2020

Angajatul nu va mai avea nevoie de o adeverință de la angajator pentru decontarea serviciilor asigurate de Casa de Asigurări de Sănătate sau în relația cu Casa de Pensii, ca măsură de simplificare administrativă pentru mediul de afaceri, a anunțat premierul Orban, după o discuție cu conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Orban a arătat că a discutat cu reprezentanții antreprenorilor foarte multe probleme care țin de relația dintre mediul de afaceri și administrație, de reglementări din legislația secundară care creează frâne sau bariere în inițiativa economică și în dezvoltarea mediului de afaceri, respectiv ”de la taxele de racordare, care sunt solicitate de furnizorii de utilități și care sunt sfidător de mari, până la simplificări care pot fi realizate”.

O astfel de simplificare vizează eliminarea adeverinței de angajat solicitate de către casele de sănătate sau de pensii.

Atenție - Impunerea obligației de a instala case de marcat la automate poate scoate de pe piață peste 30% din aparate. Măsura nu poate fi implementată oricum CITEȘTE ȘI Atenție - Impunerea obligației de a instala case de marcat la automate poate scoate de pe piață peste 30% din aparate. Măsura nu poate fi implementată oricum

”Este o simplificare pe care am discutat-o, și anume să nu mai pui angajatul să ia adeverință de muncă de la compania unde lucrează când se duce la Casa de Pensii și la Casa de Sănătate, ci Casa de pensii și Casa de Sănătate să-și ia informațiile despre beneficiarul serviciului din declarația 112, care conține toate informațiile necesare”, a declarat prim-ministrul.

Acesta a precizat că poate fi utilizată astfel baza de informații a Ministerului Finanțelor, angajații nu mai sunt puși pe drumuri, iar companiile scutesc costuri suplimentare cauzate de angajarea unor persoane care să elibereze adeverințe ce nu sunt necesare.

Cum s-ar putea economisi bani într-o lume fără fum CITEȘTE ȘI Cum s-ar putea economisi bani într-o lume fără fum

Ludovic Orban a arătat că mediul de afaceri a solicitat și o eliberare mai eficientă a avizelor de incendii în cazul construcțiilor.

”Sigur, în urma incendiului de la Colectiv, s-a înăsprit legislația privind avizarea din punct de vedere al incendiilor, numai că de acest lucru au profitat foarte mulți angajați din ISU, care amână la calendele grecești și care pun condiții inacceptabile pentru avizarea noilor construcții”, a mai spus premierul, adăugând că astfel sunt puse bariere investițiilor de dezvoltare.

E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților? CITEȘTE ȘI E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților?

Un alt subiect de discuție l-a reprezentat posibilitatea de a transfera către autoritățile locale anumite porturi, dar premierul a arătat că transferul va trebui realizat doar acolo unde există proiecte cu finanțare care să ducă la investiții și la creșterea traficului în porturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
adeverinta
angajator
angajat
declaratia 112
sanatate
pensii
orban